Lofi - eMule Forum - Polskie Forum eMule > eMule Forum > Ciekawostki, informacje P2P, nowości na PFE
Pełna wersja: Polskie Forum Emule
Serwery eMule - eMule Download - eMule MoDs - Instalacja eMule
Fatal@Error°
Modułowy komputer przyszłości

Koncern Asus zaprezentował projekt przyszłościowego komputera biurkowego, który wyglądem będzie przypominał półkę z książkami. Poszczególne komponenty będą ustawiane obok siebie w dowolnej kolejności, zaś komunikacja między nimi ma odbywać się bezprzewodowo. Jak podaje producent, nowy produkt będzie spełniał wszystkie normy ekologiczne i oferował znacznie uproszczone możliwości rozbudowy. Użytkownik przyszłościowego komputera będzie mógł dokupywać kolejne moduły i dokładać je do całego zestawu, bądź wymieniać już zainstalowane na nowsze wersje. Poszczególne komponenty mają komunikować się między sobą za pomocą ultraszybkiej sieci bezprzewodowej, która na razie nadal pozostaje w fazie rozwoju. Sama półka, czyli centralna jednostka ma dostarczać zasilanie do modułów, wykorzystując zjawisko indukcji elektromagnetycznej. Producent zapewnia jednak, że proces przekazywania energii będzie w pełni bezpieczny dla użytkownika.
patryk18duch
Ciekawy pomysł! Zero kabli, łatwy montarz, bierzesz część kompa i kładziesz ją obok, będzie można pożyczać od kumpla karte grafiki na kilka godzin żeby se w gre zagrać na którą nasz sprzent nie spełnia wymagań. Tylko za ile lat ta technologia wejdzie i ile będzie kosztować na początku?
ea66
No dla mnie bomba bo już mam dosyć tony kabli plątających się przy kompie... ale cena na początku będzie banned.gif
mario4144
smileses.gif Tak ja tesz mysle ze to swietne rozwiázanie i ma niezy wygládzik cena pewnie tesz bédzie nieza
Pozdro
Zbi_G
pewnie na początku gruba kase bedzie trzeba dawac za to

ale pomysl fajny

pozdro
szefer
Pewnie zrezygnuja z jakis dziwinych powodow..... Ale pomysl wygladna niezle
SADOCH
Pomysł bardzo mi sie podoba wykrzyknik.gif
Ale jak zawsze jest ALE po pierwsze :
- ile to będzie kosztowac ??
- Kiedy bedzie to dostępne dla zwykłego użytkownika??
- Musi mieć jakieś wady nie ma żeczy doskonałych wykrzyknik.gif

Pozdro for all wykrzyknik.gif
Eko
tak się zastanawiam jak bez kabli to jak :??: radiowo :??:
patryk18duch
transmisja danych bedzie sie odbywac przez cos w rodzaju wi-fi tylko kilkanascie razy szybciej, a prad przez "powietrze" cos chyba jak pole elektromagnetyczne z ktorego kazdy modol komputera bedzie pozyskiwal prad
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.