Lofi - eMule Forum - Polskie Forum eMule > eMule Forum > Ciekawostki, informacje P2P, nowości na PFE
Pełna wersja: Polskie Forum Emule
Serwery eMule - eMule Download - eMule MoDs - Instalacja eMule
Fatal@Error°
Rak z powodu hot spotów ?

Kanadyjskie autorytety medyczne przeciwstawiaja się planom zainstalowania w Toronto powszechnie dostepnej sieci Wi Fi, obawiając się, że nadmierna ilość tak zwanych hot spotów (bezprzewodowych punktów dostępowych do internetu) może mieć działanie rakotwórcze. Medyczne śledztwo prowadzone w tej sprawie nawiązuje do listu otwartego, wystosowanego przez grupę rodziców z Toronto, którzy boją się niebadanego jeszcze wpływu fal radiowych na organizmy ich dzieci. Dave Dobbin, prezes Toronto Hydro Telecom (firmy instalującej bezprzewodowy internet) twierdzi, że sieć w Toront spełnia normy bezpieczeństwa, a sieci Wi Fi nie mają żadnego niekorzystnego wpływu na zdrowie człowieka.

Zawsze się zastanawiałem nad tymi wszystkimi technologiami radiowymi czy mają zgubny wpływ nie na nasze dzieci tylko na nas wszystkich, nasza nauka i technika są na tak małym poziomie ze nie można tego jeszcze zbadać w jakim stopniu jest to dla nas destrukcyjne żeby mieć czystą i jasną odpowiedź, ja osobiście unikam takich technologii choć jestem po tym fachu, empirycznie do tego podchodzę i troszkę z dystansem za wielki pęd do pieniądza jest żeby we wszystko wierzyć co nam podają.
Herfurt°
Zgadzam się, chęć zysku zabija moralność. Nie znam się na tym, ale znam przypadek człowieka, który po 5 latach pracy przy radarach, nie potrafi łyżki utrzymać, tak się ręce trzęsą. Tyle, że to chyba trochę większa dawka fal.
Ale z drugiej strony, pamiętam debaty o działaniu rakotwórczym telefonów komórkowych smileses.gif, czy jeszcze wcześniej gum do żucia :D
Marlon
W dzisiejszych czasach raka można dostać do wszystkiego.Od jedzenia, od picia wody, od powietrza no to czemu nie można od fal radiowych?
delmondo
i tu was zaskoczę wykrzyknik.gif
od gadania można raka dostać.........teściowa ciągle gderała na mnie że palę papierosy....gadała i gadał bo sama nie paliła oczywiście...no i gadała i gadała .....a umarła na raka płuc(nikt mi nie powie,że od fajek,przecież nie paliła -tylko gadała) :blink:
Fatal@Error°
No i własnie sama sobie odpowiedziałaś wink.gif

pzodro
insider69
od nadmiaru zawsze boli glowa, a jezeli z umiarem i rozsadkiem podejdziemy do badan i racjonalne wnioski z nich wysnujemy, to sadze ze w koncu niektorzy zrozumieja ze i nawet fale radiowe pewien sposob na nas dzialaja.....
unprotected
rak - możliwe
powszechna bezpłodność - niemal gwarantowane.
tylko że to drugie trudniej zbadać - i nie jest tak "efektowne" jak rak, więc sobie mało kto tym głowę zawraca.
nie wiem na ile wiarygodne są różne nieoficjalne badania, ale ich wyniki za wesołe nie są.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.