Rak z powodu hot spotów ?

Kanadyjskie autorytety medyczne przeciwstawiaja się planom zainstalowania w Toronto powszechnie dostepnej sieci Wi Fi, obawiając się, że nadmierna ilość tak zwanych hot spotów (bezprzewodowych punktów dostępowych do internetu) może mieć działanie rakotwórcze. Medyczne śledztwo prowadzone w tej sprawie nawiązuje do listu otwartego, wystosowanego przez grupę rodziców z Toronto, którzy boją się niebadanego jeszcze wpływu fal radiowych na organizmy ich dzieci. Dave Dobbin, prezes Toronto Hydro Telecom (firmy instalującej bezprzewodowy internet) twierdzi, że sieć w Toront spełnia normy bezpieczeństwa, a sieci Wi Fi nie mają żadnego niekorzystnego wpływu na zdrowie człowieka.
Zawsze się zastanawiałem nad tymi wszystkimi technologiami radiowymi czy mają zgubny wpływ nie na nasze dzieci tylko na nas wszystkich, nasza nauka i technika są na tak małym poziomie ze nie można tego jeszcze zbadać w jakim stopniu jest to dla nas destrukcyjne żeby mieć czystą i jasną odpowiedź, ja osobiście unikam takich technologii choć jestem po tym fachu, empirycznie do tego podchodzę i troszkę z dystansem za wielki pęd do pieniądza jest żeby we wszystko wierzyć co nam podają.