Lofi - eMule Forum - Polskie Forum eMule > eMule Forum > Ciekawostki, informacje P2P, nowości na PFE
Pełna wersja: Polskie Forum Emule
Serwery eMule - eMule Download - eMule MoDs - Instalacja eMule
Marlon
Astronomiczna Wiosna

20 marca o godz. 19:27 naszego czasu Słońce przekroczyło równik niebieski przechodząc z półkuli południowej na północną. Kiedy w marcu Słońce jest na równiku mamy równonoc wiosenną, czyli Słońce jest tyle samo nad co i pod horyzontem (12 godz).
W obecnych dniach Słońce bardzo szybko porusza się na północ i dnia przybywa ok. 4 minuty na dobę i tak samo noc staje się krótsza.
Eko
hurra w koncu a jutro dzień wagarowicza tongue3.gif
ea66
Jupi... może wreszcie ten biały szajs zniknie z ulic...
Eko
biały ja już widze tylko czarny smileses.gif
bartekslupca
Z tego co mówią w TV to jeszcze na WIOSNE poczekamy
ryszard0758
Mam nadzieję że wreszcie przyjdzie bo ta zima <-- ban.gif wychodzi mi już uszami.
Czekam czekam i niemogę się doczekać.
Zeby było już tak jak na tym zdięciu.
patryk18duch
tylko kiedy bedzie prawdziwa wiosna?? u mnie w klasie zawsze organizowalo sie jakies fazy na dzien wagarowicza ale w tym roku chyba nic z tego nie bedzie bo wszedzie snieg i zimno :[
Marlon
a ja jak dzisiaj wyszedłem sobie na balkonik w robocie i sztachnąłem się powietrzem to poczułem że wiosna jest tuż, tuż i to ta prawdziwa napewno.
------------
pozdro
Bonk
no mam nadzieje, ze snieg szybko zniknie i wiosne bedzie widac :] jutro sobie dzien wagarowicza spedze na sluzbie w osp :D
boss_86
Właśnie! Wiosna ma jeszcze tylko 2 godziny na przybycie. I wspaniałomyślnie dajemy jej jeszcze czas do rana, aż słońce zaświeci. W przeciwnym wypadku my, jako Forum, będziemy musieli przyciągnąć tu wiosnę siłą. Jak nie po dobroci, to... . Z nami nie wygra p.gif
ryszard0758
Uwaga wykrzyknik.gif wykrzyknik.gif
Po" akcji boss" szykuje się akcja nr. 2 :" boss - Wiosna" :hahaha:
Pozdro.
delmondo
mówicie że wiosna???a ja godz.22 musiałam skrobać szyby samochodu,żeby wrócić jakoś do domu.....to wiosenny mrozek czy jak?zima z tego powodu mi obrzydła czy wiosna też ma mi obrzydnąć? może nie

już wiem...to był ostatni atak zimy wykrzyknik.gif
belrum
ja mam juz od dluzszego czasu Zimowa Depreche, i jesli sie nei pojawi sloneczko niedlugo i temperatura nie podskoczy do 15 to sie chyba zalamie. glowa.gif

Pozdrawiam Cieplo
Le Girafe
I u mnie też ta sama przypadłość @belrum...zaczyna mi brakować witaminy D czyli... słoneczka. Spałabym i spała bez końca...brak życiowej energii. Chyba tylko nasze forum mnie jeszcze na duchu powstrzymuje.
Maras1992
Może wreszcie lody puszczą i będę mógł sie wybrać na ryby. Nie byłem już 5 miesięcy i stęskniłem sie za jeziorami i szumem wiatru w trzcinie. :D
Eko
A ja za ogrodem jordanowskim. W wiosne zawsze gram codziennie po 4 godziny w kosza a w zime... no comment
plejer
a ja za ogrodem botanicznym UW:D zawsze jest tam tak fajnie:D to oaza spokoju w cetrum W-wy - i za to Kocham to miejsce:D
kiedy się w końcu będzie można trochę poopalać :??:
moonab
A mnie dziś szlag trafiał zly.gif , bo jak weszłam dziś rano do pracy to wyszłam z niej o 22,a przez cały dzień tak pięknie słoneczko świeciło i tylko przez okno mogłam sobie na wiosnę popatrzeć ;( . Choć muszę przyznać, że bardzo przyjemnie jest w drodze do pracy uciąć sobie krótką drzemke w tramwaju gdy tak grzeje przez szybkę okej.gif
Le Girafe
A u nas z pierwszym dniem wiosny nastąpiła Wiosna prawdziwa, słoneczko , ciepło, ani śladu śniegu i ja czuję że żyję... :wub:
bartekslupca
U mnie też słoneczko , śniegu już tylko resztki, ja na balkonie se siedze pies koło mnie.... Wiosna idzie dużymi krokami.
moonab
Ja to mam chyba pecha do tegorocznej wiosny. Rozchorowałam się i musze siedzieć w domu, a za oknem znowu śliczna pogoda. A tak na nią czekałam. ;(
Le Girafe
O, to pechowo @moonab, trzymaj się cieplutko. ;(
ryszard0758
Nie martw się @moonab.
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło: jak wyzdrowiejesz to przyjdzie już taka PRAWDZIWA wiosna (mam taką cichą nadzieję) :D
Pozdrowienia. <--dla Ciebie bardzo wskazane .
moonab
dzięki śliczne smileses.gif mam tylko nadzieje że to nie jakaś ptasia grypa mi się przypałętała laugh.gif
ryszard0758
Patrząc na avater to raczej kocia. :hahaha:
moonab
w sumie to i może masz racje bo z kotem obcuje na codzień, a z jakimiś podejrzanymi ptaszkami nie miałam kontaktu tongue.gif
Eko
Cytat(moonab)
a z jakimiś podejrzanymi ptaszkami nie miałam kontaktu

:hahaha: ale koniec bo się robi off top
moonab
Głodnemu chleb na myśli, a ja pisałam o grypie przenoszonej przez ptaki aniol
ryszard0758
Ten typ tak ma okej.gif - nie przejmuj się
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.