Lofi - eMule Forum - Polskie Forum eMule > eMule Forum > Ciekawostki, informacje P2P, nowości na PFE
Pełna wersja: Polskie Forum Emule
Serwery eMule - eMule Download - eMule MoDs - Instalacja eMule
H4RRy
Plany Opery 10

Chociaż data wydania dziesiątej Opery nie jest jeszcze znana, Opera już planuje zabranie użytkowników Internet Explorerowi 7 za pomocą widgetów wprowadzonych po raz pierwszy w Operze 9.

Widgetów będzie więcej i będą oferowały większą funkcjonalność. Te małe aplikacje napisanie w mieszance HTML i JavaScript mają dawać jak najwięcej możliwości wewnątrz przeglądarki, ograniczając konieczność posiadania złożonego systemu operacyjnego. Firma chce zmobilizować programistów do tworzenia przeglądarkowych aplikacji. Udostępnione zostaną dla nich odpowiednie narzędzia, obecnie znajdujące się jeszcze w fazie planów.

Wersja 10 ma być jak najbardziej wieloplatformowa, ma działać np. na konsoli do gier Nintendo oraz telefonach komórkowych. Microsoft ograniczy się tylko do najnowszych Windows.

Operę 9 w dzień wydania ściągnęło 700 tysięcy osób a do teraz, łącznie z wersją Mini przeznaczoną dla telefonów komórkowych Operę pobrano 25 milionów razy.

Źródło: CNET
bluedevil275
troche zbugowana ta dziewiatka ale smiga niezle. z widgetow prawie wcale nie korzystam ale obejzalem i sa calkiem milymi dodatkami. ciekawe jaka bedzie 10-ka. z opera 9 to sie chyba troche pospieszyli, wydaje mi sie...

pozdro
Kopciu
tez tak uwazam. nie pamietam kiedy 9.0 miala premiere ale uwazam ze powinna wyjsc dopier teraz. kilka dni temu pojawila sie wersja 9.01 build 8552 w ktorej nareszcie poprawili najbardziej dotkliwe bugi. przypomne ze w pierwszej wersji 9.0 byly jazdy z zamykaniem reklam fleshowych. teraz naszczescie wszytko dziala smileses.gif
Le Girafe
Ja mam teraz v.9.0 i dużo bugów , niestety. Nawet piszę na imageshak o bugu 9.0 (który tez odczuwam). A reklamy...w ogóle nie można zamknąć. Musze chociaz na 9.01 pilnie zmienić. Czekam na 10 -kę.
Kopciu
aby reklamy sie zamykaly zainstaluj sobie ta wersje flasha
http://www.adobe.com/products/flashplayer/public_beta
smileses.gif
Le Girafe
Wielkie dzięki ! smileses.gif Slepa jestem czy widzę tylko na MAC-a czy tak musi być?
kooba77
DO zamykania reklam polecam spod prawego przycisku myszki opcję "Zablokuj zawartość..."
Później adres reklamy można wyedytować z gwiazdką i po kilku takich edycjach praktycznie spokój z reklamami. Działa na wszystkie flashe i inne bannery
redshark
te panowie tak testuje ta 9.1 i jak mam sobie dodac pod paskiem z adresem swoj wlasny pasek na ktorym umieszcze jako przyciski najczesciej uzywane stronki?!? kurna nie widze opcji dodaj pasek...'

po drugie moze polecacie jakies pluginy do zainstalowania co??
Amul
Nie musisz dodawac nowego paska do Opery, wystarczy ze klikniesz PPM (Prawym Myszy) na jakikolwiek pasek i dasz "dostosuj". Wtedy masz dostep do kazdego innego paska. Jesli znajdziesz taki, ktory jest dla ciebie zbedny, to usuwasz z niego wszystko i umieszczasz go tam, gdzie chcesz zeby byl widoczny. Nastepnie mozesz na niego przesunac ikonke kazdej strony na ktora wejdziesz.

Ale nie wiem czy az tyle kombinacji jest potrzebne. Do linkow jest przeznaczony "pasek osobisty" (na swoim mam 3 pionowe rzedy ikonek okej.gif ), ale skroty mozna umiescic doslownie wszedzie, na kazdym pasku. Trzeba tylko zlapac i przeciagnac smileses.gif

FF jest do pupy bleee.gif

pozdro.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.