RIAA chce zamknąć Internet?
Jeden z prawników związanych ze sprawami sądowymi pomiędzy organizacją RIAA a osobami przez nie oskarżanymi oświadczył, że jeśli RIAA wygra jedną z takich spraw, to na dobrą sprawę cały Internet powinien zostać wyłączony.
Ray Beckerman, obrońca amerykańskiej firmy Backer, oskarżonej o nielegalne udostępnianie danych, złożył w sądzie wniosek o oddalenie zarzutów z powodu braku dowodów, których przedstawiciel RIAA po prostu zapomniał dostarczyć. Argumentacja oskarżyciela jest bardzo zaskakująca, otóż wynika z niej, że RIAA uważa sam fakt udostępniania jakichkolwiek (nawet zupełnie legalnych) danych za proceder nielegalny, który należy karać.
Pomysł absurdalny i na pierwszy rzut oka niewiarygodny, ale jeśli ta argumentacja zostanie przyjęta, to powstanie precedens, który może doprowadzić do wyłączenia całego Internetu, który przecież polega na udostępnianiu danych różnego rodzaju.
Źródło: dobreprogramy.pl
Swietny pomysl- zamknijmy internet! Potem proponuje jeszcze odlaczyc telefony, telewizje a na koncu jeszcze prad, gaz i wode moze wtedy debile z riaa beda zadowoleni.
Tych arerykancow juz chyba calkiem powalilo.
Marlon
30.11.2006 - 13:25
Ja jestem za zamknięciem internetu.Wyjąć tą wtyczke z gniazdka i sprawa załatwiona.
szczepan29
30.11.2006 - 13:50
Cytat(cyzio79 @ 30.11.2006 - 12:25 )

Ja jestem za zamknięciem internetu.Wyjąć tą wtyczke z gniazdka i sprawa załatwiona.

Jestem za! A w zamian propnuję uwolnić ryby z puszek!
jarekpe2°
30.11.2006 - 14:37
Wypuścić świstaka bo te sreberka to nie on
Zamkna internet i zamknac kina! Filmy beda dostepne tylko na jednorazowych DVD za cene 1 dolara za klatke filmu.
Nie no ich to juz całkiem powaliło!!Taka organizacja i o takich głopotach myślą!Nie do wiary,jak zamkną internet to przecież miliony osob straci prace i wogole,bo duza ilosc osob w jakiś sposob zarabiaja przez internet i to mogloby doprowadzic do wielkiego buntu człowieczeństwa!!
1punisher
30.11.2006 - 15:41
ha ha ha ale totalne debile w tej organizacji... Heh tak tak pozamykajmy wszystko i bądźmy AMISZAMI
Lepiej nie bo jeszcze pozwa za bycie Amiszem dostaniesz :|

z kim oni walcza i o co im chodzi ?????????????????????? pewnie sami nie wiedza
Niech odlacza u siebie a reszta swiata niech zostawia w spokoju

PZDR
deny87
30.11.2006 - 18:43
Niech oni lepiej zamykają przestępców, a internet niech zostawią w spokoju tylko co z nim mogą zrobic to wpuscic takie łacza jak sa za granica tylko bez limitów.
Sasz_X
30.11.2006 - 20:42
Zamknąć internet

!!!! Uwolnić mrożone truskawki

!!!!
Zamknąć internet przecież to paranoja i moim zdaniem zadanie niewykonalne, bo przecież internet to nie jest toster że można wtyczke z gniazdka wyciągnąć, ale skoro oni tak uważają to niech sobie wyciągają wtyczki z gniazdek.
Sir Lantis
30.11.2006 - 21:44
Cytat
Zamknąć internet przecież to paranoja i moim zdaniem zadanie niewykonalne, bo przecież internet to nie jest toster że można wtyczke z gniazdka wyciągnąć, ale skoro oni tak uważają to niech sobie wyciągają wtyczki z gniazdek.
Oj stary ja znalazłem na to metodę - najeżdżasz na ikonę przegladarki i bierzesz "wytnij" ... potem przechodzisz do okresloego folderu i klikasz "wklej" - i co? CAŁY INTERNET WYCINASZ

!!Sprawdźcie sobie na małych sieciach lokalnych,bo jak zrobicie to w skali światowej to Wam dysku nie starczy

.
Zamknąć internet ... jakbym cienki dowcip usłyszał ...
To prawdopodobnie Kononowicz rozpoczął realizować swoje obietnice programowe
<jako jedyny> z naszych elit politycznych
Much_skywoker
1.12.2006 - 17:34
HeHe i co oni jeszcze nie wymyślą.....
Moim zdaniem powinni znieść limity pobierania danych i wprowadzić np. za 1 ściągniętego filma z neta 10zł wtedy byłby wilk syty i owca cała

ale to tylko moje zadnie i niektórzy mogą się niezgodzić!!!
Wiecie co oni mają chyba świetnych doradców. Robią chyba ankiety w przedszkolach
jacamlody
1.12.2006 - 22:29
Ciekawe kto w tym postulacie popiera RIAA?
To nie jest takie śmieszne. Myślisz że na świecie nie ma takich idiotów
KoNr2d15
3.12.2006 - 01:20
uuu bez internetu to bym chyba nie wiem !!!!
zielony
3.12.2006 - 20:01
tak, i niech wypiernicza całą elektryczność wtedy to będzie zero totalne zero piractwa, najlepiej niech to RIAA się *********e w łeb i nie wkurw**a mnie takimi żartami bo to nie jest śmieszne to co zaczyna się dziacc wręcz oburza nie tylko mnie ale pewnie większość do jasnej cholery, nie ma na nich żadnego sposobu ?? ****ńce ;/
RIAA kitram na was, mózgi wam wyłączono chyba. Tylko jak wyłączą internet to was zamkną bo po co wtedy RIAA hehehehehe.
GomezPL
5.12.2006 - 13:26
arkads!! GENIALNIE POWIEDZIANE!! Po co RIAA jeśli nie będzie neta? Panowie prace stracicie
sagaris
1.01.2007 - 07:21
Raczej po co RIAA i inne tego rodzaju syfy skoro niema piractwa. Co jak co ale idą dobrą drogą do samoznieszczenia.

swoją wielką szlachetną krucjatą żeby zabrać biednym i dać bogatym (czyli sobie)
GomezPL
1.01.2007 - 09:36
ta i dawać sobie 750$ za jeden piracki utwór muzyczny omg ;P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.