Lofi - eMule Forum - Polskie Forum eMule > eMule Forum > Ciekawostki, informacje P2P, nowości na PFE
Pełna wersja: Polskie Forum Emule
Serwery eMule - eMule Download - eMule MoDs - Instalacja eMule
CFR
FACT: Pobierałeś pirackie filmy? Nie pozwiemy cię.

Brytyjska organizacja antypiracka Federation Against Copyright Theft (FACT) zintensyfikowała w ostatnim czasie działania wymierzone w osoby nielegalnie zdobywające i dystrybuujące kopie najnowszych filmów. W minionym tygodniu 6 osób skazano na kary więzienia - jednocześnie przedstawiciele FACT zapowiadają, iż nie zamierzają podejmować kroków prawnych przeciwko osobom pobierającym nielegalne filmy.

Wśród skazanych (w wieku od 21 do 37 lat) znalazły się zarówno osoby uczestniczące w produkcji i dystrybucji pirackich płyt DVD, jak i osoby zaangażowane w dystrybuowanie nielegalnych kopii filmów w Internecie. Skazano ich na kary od 6 miesięcy do 4 lat pozbawienia wolności.

Co ciekawe, podczas dochodzenia FACT zdobyła dane 13 tys. osób pobierających nielegalne filmy z Internetu - jednak organizacja zapowiada, że internauci mogą na razie spać spokojnie. "Aktualnie naszym celem jest wyeliminowanie jak największej liczby producentów pirackich DVD i dystrybutorów filmów. Nie będziemy pozywać osób, które pobierały filmy z Internetu - nigdy nie mieliśmy takich planów" - tłumaczy Eddy Leviten, przedstawiciel organizacji.

"Liczymy na to, że wyroki więzienia będa jasnym sygnałem dla osób zaangażowanych w proceder nielegalnej dystrybucji filmów. Będziemy ich tropić i skazywać tak długo, jak będą czerpać korzyści z łamania prawa. Klienci powinni mieć świadomość, że kupując pirackie płyty pozwalają przestępcom na bogacenie się, a jednocześnie szkodzą legalnym przedsiębiorcom" - dodał Kieron Sharp, szef FACT.

Zrodlo: pcworld.pl
szpako85
I tak właśnie powinno być spokojnych domowych zasysaczy nie ruszać smileses.gif
1punisher
Dokładnie!!! NIech takich "rozpylaczy" łapią a nam dadzą spokojnie zobaczyć coś co chcemy wink.gif
CFR
To jest zdrowe podejscie, bo wiecej szkody czynia Ci "maserzy", sciagajacy i potem upychajacy goracy towar za jakas kase niz taki szaraczek sciagajacy sobie film cichaczem.

PZDR
w a x
No to ciekawe jak będziecie oglądać te "pirackie" filmy jak wyłapią wszystkich którzy je wpuszczają do sieci (dystrybuują)? p.gif
Cytat
jednak organizacja zapowiada, że internauci mogą na razie spać spokojnie.
jacamlody
Niech nasze władze biora przykład z Federation Against Copyright Theft (FACT)i "płotkami" sie nie zajmuja smileses.gif
Co to znaczy zdrowy rozsądek.
GomezPL
RIAA rox i tak p.gif
w a x
Ludzie!?!?

Czy Wy jesteście ślepi!?
Czy nikt z Was nie zauważył, że chcecie by pozamykali ludzi dzięki którym oglądacie filmy?
Zdrowy rozsądek? Gdzie tu jest zdrowy rozsądek?
GomezPL
chcecie by pozamykali ludzi dzięki którym oglądacie filmy? - tych nigdy nie zabraknie więc się nie martw p.gif dalej będziesz zassysał w spokoju
Eko
Hehe jedyne co dobre w tym wszystkim to to że nie będą ruszać ludzi pobierających tylko dla siebie. Z drugiej będą eliminować tych co wypuszczają filmy czyli np. grupe aXXo.
GomezPL
@makaronik a wolisz żeby Ciebie zamknęli?
CFR
Cytat(waxsoft team @ 15.12.2006 - 16:17 ) *
Ludzie!?!?

Czy Wy jesteście ślepi!?
Czy nikt z Was nie zauważył, że chcecie by pozamykali ludzi dzięki którym oglądacie filmy?
Zdrowy rozsądek? Gdzie tu jest zdrowy rozsądek?
Ja filmow nie ogladam, wiec mi to wisi tongue3.gif Zreszta @waxsoft team, po co sie tak goraczkujesz, czy naprawde az tak sie przejmujesz? wink.gif

Cytat(makaronik @ 15.12.2006 - 16:30 ) *
Wiesz co wax .... tu nie masz z kim rozmawiać .... te dzieci nic nie rozumieją.
haha.gif no to poprawiles mi humor na wieczor panie dorosly okej.gif

PZDR
w a x
CFR, no kogo jak kogo, ale Twojej wypowiedzi nie rozumiem.
To tak jakbyś krzyczał "zamknać mojego dostawcę internetowego - krwiopijce!" - skąd brał byś wtedy internet?
...Widzisz... ja się nie przejmuje ale dziwi mnie podejście innych użyszkodników.
"Tak! Ich zamknijcie a nam dajcie spokój - to oni są złem całego świata - a my tylko oglądamy jedynie dla naszej przyjemności - nie zarabiamy wszak na tym"
Nie wiem dlaczego tylko jedna osoba zauważyła - makaronik , że "oni" dostarczają reszcie to czego reszta potrzebuje, więc zamiast się solidaryzować można przeczytać zdania typu:
Cytat
I tak właśnie powinno być spokojnych domowych zasysaczy nie ruszać

Cytat
NIech takich "rozpylaczy" łapią a nam dadzą spokojnie zobaczyć coś co chcemy

To dzięki tym "rozpylaczom" macie to co chcecie zobaczyć!
CFR
Eee tam, dales sie poniesc emocjom wink.gif Po prostu meczy mnie to czytanie o tych nalotach itd. uspokajam w ten sposob uzyszkodnikow aby przestali pytac o te ipfiltry, trojki chodzace po domach, domniemanych aresztowaniach itp, itd.
Przeciez ogolnie wiadomo, ze nie wylapia wszystkich bo ktos na tym niezla kase zarabia, tak bylo/jest/bedzie. Oczywiscie kumam, ze gdyby nie jakis john z wytworni filmow fabularnych Holyud, to niektore nowosci by sie nie pokazaly "tak szybko".
Mi chodzi tak konkretnie o zdrowe podejscie tych z FACT. Nie uwazasz, ze dzialaja zdrowiej anizeli inne organizacje lapiace dzieci jednej pani, ktora ma komputer i podobno ona cos sciagala ... nie to dzieci ssaly bo mama sie nie zna na tych klockach smileses.gif

PZDR
józia
A ja to wszysto olewka. smileses.gif Sieć będzie zawsze. p.gif
GomezPL
józia dokładnie ;P
GomezPL
ja tam lubie PROCYON... muszę się zgodzić z @makaronikiem ze jak znikną Ci więksi relaserzy to wtedy eMule zbiednieje pod względem dostępności
CFR
Cytat(makaronik @ 17.12.2006 - 15:17 ) *
Dalej będę twierdzić, że gro użytkowników tego forum to "gówniażeria", która albo nie rozumie albo udaje, że nie wie skąd biorą się rele w sieci. Wystarczy iż kilka ważniejszych grup releaserskich przestanie działać a jakieś 70% reli mniej będzie . Założę się, że większość z was nie wie jaka grupa co wypuszcza :D
Zresztą większość postów sporej części osób wskazuje na infantylne postrzeganie otaczającego świata ale tego zmienić już nikt i nic nie zdoła.
Zgadzam sie z tym, ze wiele osob nie ma zielonego pojecia skad i co sie bierze ... i co ... i nic smileses.gif Wiele osob jest bardzo infantylnych, inni sa bardzo rezolutni i co ... i nic smileses.gif Co do zmiany sposobu myslenia innych osob to sie mylisz, da sie to zmienic. Wystarczy przeprowadzic odpowiedni dialog a nie rzucac epitetami. Masz teraz okazje do wylozenia swojej racji osobom o zawezonym 'relo'postrzeganiu. Opisz co i jak dziala, skad sie biora rele i ... kto na tym zarabia tongue3.gif
Przypominam, ze tematem tego newsa jest sposob pracy danego urzedu FACT a co za tym idzie jego logika. Bo chyba nikt nie powie, ze lepiej karac tysiace klapouszkow niz kilka bestii. Nie wnikam w to, ze te bestie odpowadaja za to co klapouszki sciagaja. Chyba lepiej rostrzelac wodza niz go oszczedzic i wykonczyc miliony w jego armii. Logika postepowania ... nic wiecej.
Poza tym filmy mozna ogladac w kinie, lub pozyczyc w wypozyczalni ... ba, mozna nawet kupic (co niektorym to chyba ta mysl przez glowe sie nie przecisnie).

PZDR
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.