Lofi - eMule Forum - Polskie Forum eMule > eMule Forum > Informacje ze świata
Pełna wersja: Polskie Forum Emule
Serwery eMule - eMule Download - eMule MoDs - Instalacja eMule
szpako85
Na aukcjach oszukał ponad 300 osób

Policjanci z Gorzowa zatrzymali kolejnego nastolatka podejrzewanego o liczne oszustwa na aukcjach internetowych.

17-letni Łukasz P. z Kostrzyna zakładał w internetowym serwisie aukcyjnym fikcyjne konta, poprzez które wystawiał na aukcjach kosmetyki i odzież, znacznie zaniżając ich ceny. Chętnych do kupna było wielu, jednak towar nigdy nie docierał do odbiorcy - informuje policja.
Chłopak działał w ten sposób od dwóch miesięcy. Aukcje wystawiał korzystając z kawiarenki internetowej, licząc, że działając w ten sposób pozostanie anonimowy.
Na szczęście policji udało się go namierzyć i zatrzymać. W trakcie przeszukania mieszkań podejrzanego oraz jego dziewczyny funkcjonariusze zabezpieczyli kilka komputerów wraz z materiałem potwierdzającym prowadzoną działalność.
Poszkodowani przez Łukasza P. rozsiani są po całej Polsce. Nastolatek wyłudził od nich kilka tysięcy złotych. Na zarekwirowanych komputerach policja znalazła także pirackie oprogramowanie.
Teraz o jego dalszym losie zdecyduje sąd rodzinny i nieletnich, gdyż chłopak w chwili popełnienia czynu nie miał ukończonych 17 lat.

Źródło:Dziennik Internautów
bachor
za glupote sie placi

znacie kogos rozsadnego kogo mimo zachowania minimum przezornosci zrobili na aukcji?

ja nie
fazer6
Na aukcjach internetowych nieda sie zarobic na lewo.Predzej czy pozniej i tak Cie znajda.
deny87
no własnie koles zarobił ale teraz ma niezłe kretki. glowa.gif
jacamlody
Ma na co zasłuzył, chciał zarobić kosztem innych. Teraz sie dorobił, ale pewnie wyroku.
GomezPL
17 latek nei wiele dostanie i tak
SaThanas
zdarzały się przypadki, że ludzie kupowali cegły lub ziemniaki przez Allegro, pazernych świn nie brakuje, jestem tylko ciekaw jego reakcji gdyby dostał cegłę albo pół kilo ziemniaków zamiast wypaśnej Nokii... na którą tyle odkładał, kara chyba nie będzie zawysoka, łepek dostanie kuratora i się skończy na tym...
LaNceR18
to sie nazywa frajerstwo!! dzieciak...pewnie nie zdawal sobie sprawy co mu za to grozi co.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.