Lofi - eMule Forum - Polskie Forum eMule > eMule Forum > Ciekawostki, informacje P2P, nowości na PFE
Pełna wersja: Polskie Forum Emule
Serwery eMule - eMule Download - eMule MoDs - Instalacja eMule
szczepan29
Unia zaostrzy przepisy antypirackie?

Dwie wpływowe europosłanki - Janelly Fourtou (żona byłego szefa koncernu medialnego Vivendi) oraz Nicole Fontaine - zgłosiły szereg poprawek do unijnej dyrektywy dotyczącej własności intelektualnej - donosi niemiecki serwis Heise.de. Domagają się one m.in. zaostrzenia kar za nielegalne dystrybuowanie materiałów chronionych prawem autorskim w Internecie.

Fourtou i Fontaine zaproponowały, by piractwo internetowe w każdej postaci uznano za przestępstwo taki samo, jak "fizyczne" dystrybuowanie nielegalnych kopii filmów, płyt z muzyką czy oprogramowania. W pierwotnym tekście dyrektywy za przestępstwo uznawane są tylko te przypadki nielegalnego dystrybuowania filmów czy muzyki w Internecie, w których komuś udowodnione zostanie czerpanie korzyści materialnych z tego procederu.

Inna poprawka sugeruje, by za piractwo uznać również posiadanie nielegalnych kopii materiałów chronionych prawem autorskim. Panie postulują też podniesienie minimalnych kar za nielegalne dystrybuowanie materiałów chronionych prawem autorskim - od co najmniej 600 tys. euro grzywny w przypadku "poważnego naruszenia praw autorskich".

Przypomnijmy, iż dyrektywa jest unijnym aktem prawnym, który zobowiązuje państwa członkowskie Unii Europejskiej do wprowadzenia określonych w danej dyrektywie regulacji prawnych.

Źródło: pcworld.pl
dervill
idioci i tyle

Co mi im robimy?
jacamlody
Liberum veto
Jesli te poprawki przejda, to pozostanie nam sie do Chin przenieśc wink.gif
GomezPL
Chiny piekny naród, mnożą się jak króliki więc jeden w tą czy w tą obywatel to i tak będzie ściągał i nie zauważą p.gif

Chiny piekny naród, mnożą się jak króliki więc jeden w tą czy w tą obywatel to i tak będzie ściągał i nie zauważą p.gif
szpako85
Nadchodzą ciężkie czasy dla nas ale nie ma co się na zapas martwić smileses.gif
Much_skywoker
Brak słów. Chyba sobie kupie oryginalnego winde xp....
dervill
ja tam nie kupuje ale przyznaje sie coraz rzadziej korzystam z emulka
wonsky
Cytat(Much_skywoker @ 5.01.2007 - 15:59 ) *
Brak słów. Chyba sobie kupie oryginalnego winde xp....

Pal licho windę, pomyśl o tych MP3 i filmach, które znajdą :D
dzidek11
Może laickie pytanie, ale skąd mam wiedzieć czy jakikolwiek program , film czy mp3 jest chroniony prawem dopóki tego nie ściągnę?.Np. ktoś zagra na grzebieniu przerobi na mp3 da hitowy tytuł i wrzuci do muła a ja to ściągnę. To co?
1punisher
hmmm pewnie same wracają na chatę i zasysają nowości!!!! glowa.gif
Johnny Blaze°
Cytat(1punisher @ 7.01.2007 - 15:39 ) *
hmmm pewnie same wracają na chatę i zasysają nowości!!!! glowa.gif

Nie muszą, na pewno mają w ch** kasy to se nowości kupują w sklepie.

Jak ja miałbym kupować oryginalne releasy to cała miesięczna wypłatka by mi na to szła ciach.gif
Facktor_PL
co.gif Co najmniej 600 tys. euro grzywny w przypadku "poważnego naruszenia praw autorskich"! Hm ciekawostką jest co owe panie rozumieją poprzez poważne naruszenie praw autorskich ?? -Podejrzewam że będzie to np. używanie pirackiej kopi systemu lub pakietu biurowego np. office. Nie był bym sobą gdybym nie potępił tego planu, o_O.gif chodź z drugiej strony kto wie co euro parlamentarzystą odbije ciach.gif wszak ich stać na oryginały! -kto wie może nas też będzie kiedyś stać życzę wam wszystkim tego wykrzyknik.gif
fufulus
Ale Wy się wszystkiego boicie!!!
Nie myśleliście w ogóle szyfrowaniu dysków??
Powiem krótko: bardzo prosta rzecz to zrobić
Ja używam szyfrowania AES 256 BIT z kluczem zapisanym na pendrive w pliku *.BMP
Prawda że łatwe!!??
trabka.gif
Facktor_PL
Cytat(fufulus @ 8.01.2007 - 19:19 ) *
Ale Wy się wszystkiego boicie!!!
Nie myśleliście w ogóle szyfrowaniu dysków??
Powiem krótko: bardzo prosta rzecz to zrobić
Ja używam szyfrowania AES 256 BIT z kluczem zapisanym na pendrive w pliku *.BMP
Prawda że łatwe!!??
trabka.gif

I myślisz że cwany jesteś ?? haha.gif haha.gif haha.gif
Studentom z politechniki poznańskiej odszyfrowanie całej zawartości twojego dysku zajęłoby ze 2 godziniki (krata browca i 3 paki faji) Dlatego chociażbyś uważał się za dobrego to zawsze znajdzie się ktoś lepszy !!!
bachor
Facktor_PL mysle ze taki cwany jest a piwko pite przez studentow sprzyja opowiescia

kazdy moze podskoczyc ale nie kazdy przeskoczy przez wierzowiec
fufulus
Facktor_PL jak byś chcial wiedzieć to zwykły klucz RSA 56 bitowy 10 kompów (dobrych) rozszyfrowywało non-stop przez 10 miesięcy!!!
P.S
Jak się nie znasz na szyfrowaniu danych to się lepiej nie wypowiadaj ciach.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.