Lofi - eMule Forum - Polskie Forum eMule > eMule Forum > Ciekawostki, informacje P2P, nowości na PFE
Pełna wersja: Polskie Forum Emule
Serwery eMule - eMule Download - eMule MoDs - Instalacja eMule
szczepan29
Komiksowa walka z piractwem

Microsoft rozpoczął w Stanach Zjednoczonych internetową kampanię mającą na celu uświadomienie użytkownikom korzyści płynących z korzystania z legalnego, licencjonowanego oprogramowania, a także przedstawienie zagrożeń, jakie niesie ze sobą instalowanie programów pirackich nieznanego pochodzenia. Firma używa w niej komiksowych rysunków - przedstawiciele Microsoftu liczą, iż w ten sposób przekaz dotrze do większego grona odbiorców.

Kampania Genuine Fact Files ma uczulić użytkowników programów giganta z Redmond na właściwe techniki licencjonowania oraz uświadomić naruszanie praw o własności intelektualnej. Kampania ruszyła właśnie w Stanach Zjednoczonych, w innych krajach rozpoczęła się już wcześniej. Microsoft chce promować ją poprzez banery reklamowe i materiały promocyjne rozpowszechniane przez swoich partnerów. Użycie komiksów jako środka przekazu ma na celu łatwiejsze dotarcie z przesłaniem do szerszego grona odbiorców. Są one czarno-białe i przypominają komiksy publikowane w gazetach.

Microsoft zwiększył nakłady na walkę z piractwem w połowie roku 2005. Od tamtego czasu zmieniło się kilka rzeczy, użytkownicy muszą na przykład sprawdzić legalność posiadanego systemu operacyjnego przed instalacją nowego oprogramowania (np. nowej przeglądarki Internet Explorer 7). Firma udostępniła także narzędzie, które sprawdza oryginalność oprogramowania przed dostępem do automatycznych aktualizacji.

Źródło: pcworld
Zbi_G
bzdury wink.gif

mam linuxa, nkt mi niczego nie blokuje juz smileses.gif
Sir Lantis
Wykosztuje sie i zrobię banner o tym jaki to przyjemny dreszczyk mieć pirackie oprogramowanie i blokować IP tych,którzy usiłuja tego dowieść hura.gif !Niech M$ doda sześciopak browara do każdej kopii windowsa i piractwa nie będzie o_O.gif .
jacamlody
Cytat
Niech M$ doda sześciopak browara do każdej kopii windowsa i piractwa nie będzie o_O.gif .

Do tego niech jeszcze wczasy w górach dorzucają haha.gif
Much_skywoker
A ja tam mam oryginalny system p.gif
GomezPL
na stos z nimm na stos!! p.gif
Powaznie to ja mam ubuntu i śmieje im się w twarz smileses.gif tylko jak na nim WoW'a odpalić :O p.gif
Sir Lantis
Cytat
A ja tam mam oryginalny system
Ale my tego nie potępiamy - smiejemy sie jedynie z dzialań M$ i nie uważamy ludzi z oryg. kopiami systemu za gorszych - oni po prostu żyja spokojniej smileses.gif .
jacamlody
Cytat
A ja tam mam oryginalny system

Życie z odrobina ryzyka nie zaszkodzi tongue3.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.