Lofi - eMule Forum - Polskie Forum eMule > eMule Forum > Informacje ze świata
Pełna wersja: Polskie Forum Emule
Serwery eMule - eMule Download - eMule MoDs - Instalacja eMule
szczepan29
Teletubisiowy horror

Poproszę moich psychologów z biura, by obejrzeli bajkę "Teletubbies" i ocenili, czy może być ona pokazywana w telewizji publicznej - deklaruje rzeczniczka praw dziecka, Ewa Sowińska w rozmowie Marcinem Dzierżanowskim i Katarzyną Nowicką z "Wprost".

Chodzi o sugestie, że popularny animowany program dla najmłodszych promuje homoseksualizm. Słyszałam o tym problemie. Sprawa jest niezwykle delikatna, bo ta bajka jest wyjątkowo przez dzieci lubiana. Mnie się zdarzyło kiedyś obejrzeć jeden z odcinków i muszę przyznać, że te postaci wydały mi się bardzo sympatyczne. Jest jednak prawdopodobnie problem jednej z postaci - twierdzi Sowińska.

Zauważyłam, że Tinky Winky ma damską torebkę, ale nie skojarzyłam, że jest chłopcem. W pierwszej chwili pomyślałam, że ta torebka musi temu teletubisiowi przeszkadzać. Taki balast niepotrzebny. Później się dowiedziałam, że w tym może być jakiś ukryty homoseksualny podtekst - twierdzi Sowińska.

Rzeczniczka praw dziecka popiera też pomysł ministerstwa edukacji, by zakazać zapraszania do szkół przedstawicieli mniejszości seksualnych. Taka osoba może przyjść na lekcję ekstrawagancko ubrana, a młodzieży może się to spodobać. Z pozoru nic się złego nie dzieje, a jednak jakiejś formy promocji homoseksualizmu można się tu dopatrzeć - ocenia pani rzecznik.

Źródło: wp.pl

haha.gif
szpako85
he he widziałem to wczoraj w jakichś wiadomościach i właśnie mówili, że Tinky Winky to zboczuch wink.gif
Marlon
Pyza to lesbijka, Bolek i Lolek to geje a Miś Uszatek to komunista haha.gif
w a x
No... Byłem szalenie ciekaw kiedy temat ten "oprze" się o nasze forum...
Całą sytuacją jestem conajmniej zniesmaczony. Czepiać się bajki dla dzieci do lat 3?!
Od kiedy wogóle o dzieciach do lat trzech możemy mówić w kwestii seksualności?
Przecież dzieci w tym wieku nie mają pojęcia o płciowości. Zaciekawienie płcią, własną i przeciwną wykształca się nieco później przecież - a tu nagle taki "news" - Tinky lubi damską galanterię skórzaną...
I co z tego? Do jednego wora wrzućmy: Bolka i Loka (bo wszyscy wiedzą, że Tola to "przykrywka"), Żwirka i Muchomorka, Czterech Pancernych i Psa, i Bóg wie co jeszcze...

Cytat
Rzeczniczka praw dziecka popiera też pomysł ministerstwa edukacji, by zakazać zapraszania do szkół przedstawicieli mniejszości seksualnych.

Tu jestem jak najbardziej ZA! Najpierw homoseksualiści, potem zoofile a na końcu nekrofile...
DONcOR....
Czyżby nastepna parada równości w obronie Bolka i Lolka była przez organizacje homoseksualistów
w przygotowaniu.A może dla celów propagandowych trzeba Polsce przywalić w prasie komunistycznej
Europy zachodniej.Czekam teraz na odzew NJT, La Republika i tp. Lewackich szmatławców.
Zaczyna mnie mierzić ta nachalna propaganda homo-innych w obronie ich niezbywalnych praw
do publicznego propagowania swoich spraw łóżkowych. Gdzies musi być tego granica. Sa sprawy publiczne,
są sprawy prywatne i tak jak ja nie wchodzę w ich życie ze swoimi butami, tak sobie nie życzę aby ktokolwiek wychodził ze swoimi preferencjami seksualnymi w sfere spraw publicznych.

PS.Przyjmuje do wiadomości, nie ingeruję w ich sprawy, poprostu mi to....... , ale to nie znaczy że pochwalam zachowania homoseksualne.Mam do tego prawo nie mniejsze niz oni, nachalnie próbujacy mnie moich
zasad moralności pozbawić.
possessed
gdy pójdzie coś nie tak na lini porozumienia koalicjantów i szanowne LPR wyleci z hukiem z parlamentu dowiemy się ,że premier prawie 40. milionowego kraju w środku Europy jest pederastą (kawaler wieku 57 lat), zoofilem (ma kota), gerontofilem kazirodcą (mieszka z matką).
DONcOR....
Wiecie co jeszcze mnie zastanawia. To jaka cisza nastała w lewackiej prasie po paradzie równości w Moskwie.
Deputowany do Parlamentu UE z Niemiec wyladował w szpitalu po interwencji policji.Kilkudziesieciu aresztowanych.
Czekam na protesty postępowej opinii publicznej.Nabrała wody w usta. Swoi mogą wiecej ?

Ps.@komos jezeli mamy być tolerancyjni to nie nalezy wchodzić do sypialni premiera, zresztą każdego człowieka.
Zoofilia zaś jest przestepstwem, a więc jak coś wiesz to ukrywasz ......
szczepan29
Hej @doncorleone, w tym temacie chodzi raczej o dostrzeganie homoseksualnych przesłań tam gdzie ich nie ma i nie było np. w bajkach.
A tak na marginesie, wiedzieliście że Żwirek i Muchomorek chodzili spać do jednego łóżka? wysmiewka.gif
kiblos
to normalnie debilizm jak by wszystkie bajki przejrzeć to każda jedna jest homoseksualna a roobin hood w rajtuzach chodził wysmiewka.gif
unprotected
Wypowiedź Sowińskiej mnie wku*wiła - jeszcze bardziej wku*wiło mnie robienie z idiotycznej wypowiedzi niusa tygodnia.

ALE

kiedy obejrzałem to :

http://www.youtube.com/watch?v=U7XC-c70VyI&eurl= <---co Wy na to?

to nie wiem czy nie uderzyć sie w piersi...
w a x
Zaraz, zaraz...
Żółta to chyba jest Lala (o ile mnie pamięć nie myli) i tego typu film akurat świadczy na korzysć Tinky Winky który, co widać na załączonych obrazkach, ma się jednak do dziewczynek a nie do chłopców.
A Żwirek i Muchomorek spali zawsze w jednym łóżku i nigdy nie pomyślałem co oni w nim robią gdy się zaczną napisy końcowe bajki...
szkieletor82
ahaha
ale tez pogloski były ze smerfetka też coś kręciła z Papciem smerfem :D:D
boss_86
Ta, a Filemon z Bonifacym.
tw00nk
obawiam się takiego scenariusza, w niedługim czasie to zatoczy tak szerokie kręgi że zdejmą z tvp nawet topowy serial
Czterej Pancerni i pies
caro°
Czterej Pancerni i pies już zostali zdjęci z TVP. Teraz są w tv komercyjnej... ;/
szczepan29
Cytat(caro @ 29.05.2007 - 19:12 ) *
Czterej Pancerni i pies już zostali zdjęci z TVP. Teraz są w tv komercyjnej... ;/

Właśnie, właśnie, podobno coś było pomiędzy Gustlikem i Grigorem, a Marusia zawsze jakoś tak dziwnie patrzyła na Szarika. Niestety stacje komercyjne nie mają za grosz moralności i nadal puszczają ten heretycki serial. cwaniak.gif

@unprotected, teraz to mnie zabiłeś, chyba jednak pani rzecznik miała rację.... haha.gif
w a x
Znalezione w sieci:
Cytat
A co z Wackie i Plackie z "O dwóch takich co ukradli księżyc"? Wzywam Panią Pani rzecznik aby Pani też bacznie przyjrzała się tym dwóm chłoptasiom. Włoski długi i białe jak u aniołków, buzie cherubinków. Wypisz, wymaluj pedały.

...chyba Jackiem, ale co tam smileses.gif

Cytat
Some Facts:
On the 24th of December, 1997 CNN reported that Tinky Winky was gay.

"The Teletubbies also have a following among the gay community. Tinky Winky, who carts around a red handbag but speaks with a male voice, has become something of a gay icon." CNN, 12/24/97

On April 17, 1998, the Village Voice praised the Teletubbies series for their gay Tinky Winky character.

On January 1, 1999, in its New Year's IN/OUT list, The Washington Post anointed "Tinky Winky, the gay Teletubby," as next year's Ellen DeGeneres.

A ja myślałem, że byliśmy pierwsi w kosmosie...

Nowe emotki:

Cytat
a Kubus Puchatek to co? od dawna woadomo ze to zboczeniec i nikomu nie przeszkadza ze chodzi bez majtek
szczepan29
Psycholog: Teletubisie nie mają płci

Teletubisie nie mają płci, a film jest adresowany do dzieci, które z różnicy płci nie zdają sobie jeszcze sprawy - tak psycholog dziecięcy komentuje obawy rzecznik praw dziecka, związane z tym brytyjskim serialem telewizyjnym dla najmłodszych.

Ta bajka jest adresowana do dzieci w wieku od roku do trzech lat, dopiero około trzeciego roku życia dzieci zaczynają się orientować, że same mają jakąś płeć i że ludzie różnią się pod tym względem - powiedziała psycholog dziecięcy, redaktor naczelna miesięcznika "Rodzice" Małgorzata Borzymińska.

Podkreśliła, że bohaterowie serialu BBC "Teletubbies" są pozbawieni płci. Jak można mówić o homo- lub heteroseksualizmie, określać, jakiej płci jest Tinky Winky, skoro to nie chłopiec ani dziewczynka, lecz kosmita. Być może chodzi o niski głos tej postaci w polskim dubbingu - przypuszcza Borzymińska.

To tak, jakby mieć pretensje do Muminka, że śpi z Migotką pod jedną kołdrą, choć nie są małżeństwem - kwituje podejrzenia, że brytyjski serial może być propagandą homoseksualizmu.

Zdaniem Borzymińskiej, "Teletubbies" dzięki sposobowi realizacji - dźwiękom, żywym barwom i powtarzaniu prostych fraz - to bardzo dobra bajka dla małych dzieci. Budzi żywą reakcję, wyrabia zrozumienie, co jest przyczyną a co skutkiem. Skoro już dzieci muszą oglądać bajki w telewizji, to ta jest godna polecenia - uważa psycholog.

W opublikowanym w poniedziałek wywiadzie dla "Wprost" rzecznik praw dziecka Ewa Sowińska powiedziała, że spotkała się z opinią, że program "Teletubisie" promuje homoseksualizm i zamierza zlecić sprawdzenie czy może on być pokazywany w publicznej telewizji. W późniejszej rozmowie z PAP Sowińska zaznaczyła, że ona sama nie uważa, by serial mógł być szkodliwy dla dzieci i nie widzi w nim żadnych zagrożeń. Przyznała jednak, że zleciła, by psychologowie z jej biura zajęli się tą sprawą. Podkreśliła, że nie jest to jej inicjatywa, lecz jedynie odpowiedź na sugestię dziennikarza "Wprost".

Marszałek Sejmu Ludwik Dorn zaapelował do Sowińskiej, by "w publicznych wypowiedziach unikała sformułowań, które mogą narazić jej urząd na śmieszność".

Źródło: wp.pl
boss_86
1) Czy to znaczy, że teletubisie są obojnakami?

2) Fajny komentarz z Pardona: >KLIK<
unprotected
świetny link smileses.gif

po prostu kwintesencja żenady uprawianej przez dużurnych pederastów.
possessed
Cytat
świetny link smileses.gif

mnie jeszcze rozwalił jeden z komentarzy :

Cytat
13:41 [30.05.2007] gość
Przy panu biedroniu nie mowi sie dowcipne droga kamilko, tylko DOWPUPNE.
Herfurt°
Zwróćcie uwagę jeszcze na kolor, fiolet wszak jest kolorem biskupim. wink.gif
bluedevil275
juz oglosili te zjeby, ze teletubisie to nie geje. qrwa jakie to zalosne. wyglada na to, ze w Polsce nie ma innych zmartwień, skoro politycy sie takim lajnem zajmuja...

pozdro
w a x
Ta akurat nie problem... Problem w tym, że się cały świat z nas śmieje... W każdym zaganicznym programie informacyjnym była wzmianka...
bluedevil275
hehe... u nas tez. w telegazecie rtl'u. myslalem, ze padne. szlag czlowieka trafia. nie mam ABSOLUTNIE nic do Polakow, ale takie wyskoki sa czasami odpowiedzia na pytanie czemu swiat sie z Polakow smieje - z Niemcami na czele. cala ironia polega na tym, ze Polacy (tzw. przecietny Polak) jest od tego "przecietnego" Niemca o nieba inteligentniejszy, ale potem takie machloje ala kartofle albo teletubisie i juz Polska to idioci... cos tu nie gra.

pozdro
jarex69
Mnie od dawna interseuje jak można było głosować na taki rząd co.gif Przecież to było logiczne ze dwóch kurdupli bedzie musiało szukac jeleni do koalicji, a szukać długo nie trzeba bylo- teraz mamy tego skutki... Czasami są smieszna jak np to z Teletubisiami ale przeważnie żenujące...
Najchetniej tych zagorzałych zwolenników tego dennego rządu wysłał bym na klęczkach do Częstochowy niech zapier.dalają i żałują za grzechy!!!
unprotected
Cytat(w a x @ 31.05.2007 - 21:17 ) *
Ta akurat nie problem... Problem w tym, że się cały świat z nas śmieje... W każdym zaganicznym programie informacyjnym była wzmianka...

a to ciekawe... na Jamajce pewnie też? a co na to Burkina Faso?
tak się składa, że co najmniej kilkanaście krajów przerabiało debatę na temat tej bajki po jej wprowadzeniu [ w kwestii homo-wątpliwości lub kiepskiego wpływu na rozwój dzieciara który to ogląda].

Cytat
juz oglosili te zjeby, ze teletubisie to nie geje. qrwa jakie to zalosne. wyglada na to, ze w Polsce nie ma innych zmartwień, skoro politycy sie takim lajnem zajmuja...

1. NIKT nie ogłosił tubisia gejem. to jest naprawdę fascynujące, jak z niczego można zrobić aferę. niewtajemniczonym nakreślam sytuację :
- dziennikarz "wprost" sugeruje : bohater bajki "Teletubisie" może propagować homoseksualizm.
- Sowińska na to : nie znam sprawy, ale przekażę tę informację do zbadania przez psychologów.

powiedzcie mi - gdzie tu do k*wy nędzy jest zgodność z dziennikarską paplaniną, że Rzecznik czy ktokolwiek od Krwiożerczych Kaczorów cierpi na homoseksualną obsesję?
żałosne nie jest to domniemane "tropienie pedałów" [którego w istocie nie było] a cała ta późniejsza nagonka.

2. ŻADEN polityk nie zajmował się też tą sprawą. jedyną wypowiedzią był krótki komentarz Dorna, żeby Sowińska unikała kontrowersji.

3. dementowanie afery przez urząd Rzecznika Praw Dziecka było niepotrzebne. bo oto co? nius sprzed paru godzin :
Rzeczniczka z Norwegii, która stanęła na czele obrońców ww. bajki stwierdza, że sprawa "łamie europejskie prawo i nakłania do dyskryminacji całej grupy społecznej z powodu orientacji seksualnej" oraz że "Można powiedzieć: to jest [orientacja seksualna] prywatna sprawa Tinky Winky'ego".

to powiedzcie mi teraz... kto tu tak naprawdę jest śmieszny? i czy Norwegia kompromituje się na arenie międzynarodowej?

eh - tyle ważnych rzeczy się dzieje : socjaliści zebrali wpier*ol w wyborach w Hiszpanii, ZOMOwców w końcu dosięgła sprawiedliwość, a ci łachmyci dziennikarze o Teletubisiach...
JamJan
Pytanie
Cytat
powiedzcie mi - gdzie tu do k*wy nędzy jest zgodność z dziennikarską paplaniną, że Rzecznik czy ktokolwiek od Krwiożerczych Kaczorów cierpi na homoseksualną obsesję?

Odpowiedz
Cytat
Sowińska na to : nie znam sprawy, ale przekażę tę informację do zbadania przez psychologów.

Ktoś taki ja ja lub wielu mi takich pytanie by zbagatelizował tu okrasił uśmiechem i komentarzem no ale spec od dzieci w temacie bajki która funkcjonuje od ponad 10 lat chce robić konsylium
Dlaczego ?
Bo choć spec od dzieci to nie zna ich hita czy bo jest homofobem i na tyle tępa by prowokacji dziennikarza nie odczytać
unprotected
Cytat(JamJan1 @ 31.05.2007 - 22:26 ) *
Bo choć spec od dzieci to nie zna ich hita czy bo jest homofobem i na tyle tępa by prowokacji dziennikarza nie odczytać

Sowińska : "Mnie się kiedyś zdarzyło obejrzeć jeden z odcinków i muszę przyznać, że te postaci wydały mi się bardzo sympatyczne."
"Poproszę moich psychologów z biura, by obejrzeli tę bajkę i ocenili, czy sugerowany problem naprawdę istnieje."

To teraz mi Drogi Kolego wyjaśnij, gdzie tu jest homofobia? czy Twoim zdaniem prośba o opinię psychologów o tym świadczy? a może to objaw tępoty? a może skandal na skalę ogólnoświatową a nawet ogólnojamajską?
bluedevil275
na moj gust to problemik w tym, ze takich idiotyzmow w ogole nie wypuszcza sie na swiatlo dzienne. prowokatorow takich schizofrenii jest dosc (wystarczy niektore ankiety naszego forum poogladac), sztuka polega poprostu na ignorowaniu takich pozbawionych wszelakiej substancjii frazesow. najwidoczniej trzeba do tego jednak jeszcze dorosnac...

pozdro
cris_es
To ze takie idiotyzmy maja prawo istnienia to jest nasza wina dyskutujemy o tym jak bylo by cos waznego i mialo cos zmienic w naszym zyciu chlopcy i dziewczeta kochajacy inaczej jak to nazywaja istnieli w starozytnosci w sredniowieczu istnieja dzisiaj i zadne antybiotyki ich nie wylecza nawet jak nasz swiat sie skonczy to wszyscy wsiada na jakis tam statek kosmiczny i zrobia sobie dobrze z wazelina czy bez twinki winki bolkowi i lolkowi i tola czerwonemu kapturkowi.
Ale za to mozemy wyleczyc schorowanych polskich politykow kaftan bezpieczenstwa i mocna dawka psychotropow.
JamJan
@unprotected
Kolega przeczyta a nie ogląda choć może moja wina ze zbyt nie uprościłem

Zadając takie pytanie owej pani dziennikarz prowokował a by tego nie robił gdyby nie znał lub by nie podejrzewał u pani homofobie (mocne słowo w stosunku do osoby na jej pozycji ale nie ma co zdrabniać)
Prowokacja wypaliła więc dziennikarz potwierdził swoje podejrzenia wiedzą ze skutku pytania i taki był cel

Co jest niebezpieczne w całej sytuacji
Dzieci sa wyśmienitymi obserwatorami ,wiele dzieciaków słyszy komentarze swoich rodziców czy wzorców z LPR i TV że gej jest zły że geje na bla bla
Czyli byc gejem to tragedia,
Orientacje niestety dostaje się a nie nabywa i teraz nastolatek który odkrywa ze pociągają go kolegi dłonie czy cokolwiek stwierdza że oto jest tym złym ,zaczyna z tym walczyć i sie tego wypierać co nie służy mu dla psychiki
I tu
Spotkanie z gejem w ciemnym zaułku niegroźne
Spotkanie z wariatem w ciemnym zaułku już groźne
No a spotkanie geja wariata w ciemnym zaułku .......
Herodot
Czy ktoś z was zwrócił uwagę na psychologię poznawczo-rozwojową, która jest realizowana w tym odcinkowcu?
Bo ja swego czasu jak pracowałem w zawodzie nie mogłem się nadziwić prawidłowej reakcji dzieci na to, czego uczą te poprzebierane stwory teletubisiowe. I jestem propagatorem tego serialu od tamtąd.

Cytat
Mnie się kiedyś zdarzyło obejrzeć jeden z odcinków i muszę przyznać, że te postaci wydały mi się bardzo sympatyczne."
"Poproszę moich psychologów z biura, by obejrzeli tę bajkę i ocenili, czy sugerowany problem naprawdę istnieje.

Czemu ufasz jednemu źródłu a drugiemu już nie? Bo się kłóci z Twoim zdaniem? Well....
w a x
Cytat
a to ciekawe... na Jamajce pewnie też? a co na to Burkina Faso?

unprotected: tinky winky poland polish -> google. I otrzymasz odpowiedź, choć dziwie się, że u Ciebie akurat google nie działa.
Jak dopiszesz 'jp' to otrzymasz wyniki z Japonii (są... sprawdzałem). Nie wiem natomiast jak wygląda sprawa w przypadku Burkina Faso ani Namibii.

A tak na poważnie, jeśli Ty nie zauważyłeś, co wogóle jest dziwne, jakiego typu informacja jest niesiona w tym co napisałem, to powiem tylko - szkoda... smileses.gif
virus304
unprotected
Cytat(Herodot @ 1.06.2007 - 01:00 ) *
Czemu ufasz jednemu źródłu a drugiemu już nie? Bo się kłóci z Twoim zdaniem? Well....

z gruntu nie ufam "źródłom", które przeżuwają za mnie informację, bym wiedział co mam o niej myśleć. Wolę docierać bezpośrednio do wypowiedzi, na podstawie których kreuje się afery.
W tej sprawie miałem inne zdanie, dopóki nie zapoznałem się z wypowiedzią, stanowiącą źródło całego zamieszania.

Cytat
A tak na poważnie, jeśli Ty nie zauważyłeś, co wogóle jest dziwne, jakiego typu informacja jest niesiona w tym co napisałem, to powiem tylko - szkoda... smileses.gif

wax : z twojej wypowiedzi zrozumiałem następującą dedukcję : - w świecie pojawiają się informacje o ściganiu homosiów nawet w dobranockach --> wniosek : takie informacje ośmieszają nasz kraj --> wniosek : działania osób w naszym kraju, które powodują takie informacje, ośmieszają nasz kraj.

nie wiem tylko jaki wniosek wypływa z tego, że w świecie się o tym pisze? że media poza Polską są rzetelniejsze i mądrzejsze? albo że mamy się wstydzić bo tak o nas napisano?

ja z kolei przytaczam PRAWDZIWĄ wypowiedź bohaterki afery i pytam :
KTO jest winny afery i ewentualnego "ośmieszania" Polski ?i kto się naprawdę ośmiesza?
a)baba, która mówi, że poprosi o opinię psychologów?
b)tendencyjne media, które na podstawie ww. wypowiedzi robią z baby (a w domyśle z całego rządu) krwawą pożeraczkę teletubisiów-pedałów?

wybaczcie, że drążę ten temat, ale przebrała się [przynajmniej jak dla mnie] pewna miara oszołomstwa, która dotknęła przy okazji tej sprawy polską przestrzeń medialną.
JamJan
Jedyną winną jest tu Ewa Sowinska która juz wcześniej wsławiła sie propozycja liczenia osób homoseksualnych w naszym kraju winną jest też dlatego ze obieła stanowisko po kluczu partyjnym a nie fachowości i wrodzonych/wyszkolonych predyspozycji
Funkcja jaką piastuje jest dla specjalisty a nie idioty i homofoba made in LPR

Dziennikarze jedynie potwierdzają smutna prawdę o naszym kraju ze wystarczy przekroczyć próg wyborczy szepnąć ojcu dyrektorowi do uszka Hokus- Pokus i ma sie Ministerstwo Edukacji

NIc osobistego @unprotected moja opinia z moich obserwacji tego zaklętego polskiego świata
kiblos
Tinky Winky właśnie wypowiedział sie na ten temat

kruper11
wszyscy powinniśmy iść za "PO" a nastepnie z wieczora na PFE mówić wszystkim userom PA PA...
kiblos
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.