Lofi - eMule Forum - Polskie Forum eMule > eMule Forum > Informacje ze świata
Pełna wersja: Polskie Forum Emule
Serwery eMule - eMule Download - eMule MoDs - Instalacja eMule
kruper11
Interia.pl namawia do bojkotu stacji benzynowych

W ramach protestu przeciwko rosnącym cenom benzyny, portal Interia.pl nawołuje, by w czwartek 26 lipca, solidarnie, jak najszerszym łukiem, omijać wszystkie stacje benzynowe na terenie kraju. Akcję zainicjował jeden z artykułów, w którym portal informował o strajku amerykańskich kierowców, dla których 2,33 zł za 1 litr benzyny to za dużo.

Autorzy serwisu morotyzacyjnego Interii - Poboczem.pl uważają, że gdyby ceny benzyny w USA osiągnęły pułap, z jakim codziennie mierzy się nasze społeczeństwo, po tygodniu cały kongres z prezydentem Bushem na czele ubiegałby się o azyl w Korei Północnej.

Średnia cena za litr benzyny w naszym kraju wynosi ponad 4,40 zł. To prawie dwukrotnie więcej niż w USA. Dlatego, w trosce o stan portfeli polskich kierowców oraz w odpowiedzi na dziesiątki maili spływających do redakcji serwisu Motoryzacja w Interia.pl, portal namawia do akcji protestacyjnej. By wziąć udział w tym bezprecedensowym przedsięwzięciu, wystarczy 26 lipca zaniechać wizyty na stacji benzynowej.

Inicjatywa nie ma charakteru politycznego, ma jedynie zasygnalizować elitom rządzącym oraz lobby paliwowemu problem, który wywołuje niezadowolenie całego społeczeństwa.

Interia.pl zachęca wszystkie organizacje i kluby zrzeszające fanów motoryzacji do współtworzenia i wsparcia akcji. Ich lista ogłoszona zostanie na łamach portalu. www.interia.pl

źródło: di.com.pl
szpako85
Dobrze kurna gadają bo to szok co jest z ceną benzyny nerwus.gif pamiętam kilka lat temu była ponizej 3zł
JamJan
jasne napluje se do baku wink.gif
szpako85
Cytat(JamJan @ 25.07.2007 - 15:26 ) *
jasne napluje se do baku wink.gif

se dziś zatankuj chyba Ci przecież wystarczy pełny zbiornik do piątku co.gif
kruper11
dokładnie 3,5 roku temu gdy jeszcze miałem motocykl (przed wypadkiem) wacha była równo po 3 zecisze... obecnie narazie mi to wisi, bo nie ubezpieczyłem autka z braku kasiory hehh...i nie smigam laugh.gif
szpako85
Cytat(kruper11 @ 25.07.2007 - 15:31 ) *
obecnie narazie mi to wisi, bo nie ubezpieczyłem autka z braku kasiory hehh...i nie smigam laugh.gif

I w ten sposób także środowiska nie zanieczyszczasz panie kolego laugh.gif
pawel2111
mafia paliwowa rzadzi cenami benzyny a nie rzad p.gif heh
kruper11
Cytat
I w ten sposób także środowiska nie zanieczyszczasz panie kolego

mało tego nawet tryb STAND BY wyłączyłem w SKODZIE... papryczka.gif
JamJan
Takie pikiety sa bezcelowe bo ilości sprzedanego paliwa stacjom nie ograniczą
kruper11
popieram... paliwo to produkt podobnie potrzebny jak mąka czy jaja...nic nie grozi ilości sprzedanych litrów produktów ropopochodnych...
JamJan
Powinna interia wykupic jeden dzien w komunikacji by ludziska za darmo mogli korzystać ,ale Interii lepiej jedynie hasła rzucać byle by był lans jak to oni ekologiczni sa wink.gif
Filon by A-men
Cytat(pawel2111 @ 25.07.2007 - 12:35 ) *

A to nie ci sami ???
unprotected
Cytat(Filon by A-men @ 26.07.2007 - 21:56 ) *
Cytat(pawel2111 @ 25.07.2007 - 12:35 ) *

A to nie ci sami ???

nie.
prędzej dwie strony barykady.
JamJan
To minister skarbu obsadza stanowiska rady nadzorczej np orlen, to rząd daje koncesje i to rzad stanowi prawo celne i robi to dla kolegów wink.gif
unprotected
ale lody kręci <lub przynajmniej kręciła> na skalę krajową czerwona sitwa&przyjaciele.

i nie żebym się czepiał, ale polski rząd w kwestiach celnych to już wiele do powiedzenia nie ma:)
JamJan
Krzaklewski tez sobie lody kręcił w portugali dla tv puls , nieważny kolor walizki ważne ile w niej banknotów A w temacie paliwa to prawda ze rosji przychylnosc mieli zawsze "swoi" wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.