Lofi - eMule Forum - Polskie Forum eMule > eMule Forum > Ciekawostki, informacje P2P, nowości na PFE
Pełna wersja: Polskie Forum Emule
Serwery eMule - eMule Download - eMule MoDs - Instalacja eMule
JamJan
Ściąganie z sieci zagraża bezpieczeństwu USA

Amerykańscy politycy twierdzą, że sieć P2P może naruszyć bezpieczeństwo Stanów Zjednoczonych.

Urzędnicy korzystając z P2P narażają USA na niebezpieczny wyciek danych - twierdzą politycy zgromadzeni na Kapitolu, podaje serwis CNET. Oddelegowana do zajęcia się tym problemem komisja twierdzi, że informacje wyciekające przy korzystaniu z P2P mogą trafić do obcych rządów, przestępców oraz terrorystów.

Do sieci miały wydostać się takie informacje jak tajne rozkazy, ważne dokumenty rządowe, analizy zagrożenia ze strony terrorystów, a także informacje o życiu prywatnym samych urzędników. Podczas przesłuchań w Kongresie przytoczono przykład pracownika Departamentu Transportu, którego córka zainstalowała na komputerze ojca program do wymiany plików P2P, co doprowadziło do wycieku rządowych dokumentów.

Jak amerykańscy politycy planują rozwiązać ten problem? Obecnie mówi się o ograniczeniu P2P w pracy - co wydaje się dość oczywiste. Dodatkowo pracownicy musieliby uzyskać pisemne pozwolenie na zainstalowanie tego typu oprogramowania na rządowych komputerach. - Nawet użytkownicy, którzy doskonale znają się na komputerach, mogą popełnić błędy, które będą nas drogo kosztować - przytacza wypowiedź jednego z uczestników dyskusji serwis CNET.

p2pMAX.org
kruper11
to może zamiast pierdzielić o p2p, lepiej było by ewidentnie zlustrować pracowników instytucji rządowych, którzy takie informacje wynoszą, bo raczej do pracy na takich stanowiskach się nie nadają ... ja na przykład u siebie na kompie mam w plikach .txt, kody rakietowe od prezydenta Busha....laugh.gif oraz rozmiar hajdawerów i tenisówek przewodniczącego MAO DZE DOING`A...Buddo rozświetlaj mu drogę...
Cytat
Nawet użytkownicy, którzy doskonale znają się na komputerach, mogą popełnić błędy, które będą nas drogo kosztować - przytacza wypowiedź jednego z uczestników dyskusji serwis CNET.
nieee noo paranoja... "nie chciałem wujku SAM!!! to był przepis jak popieprzyć zupę dla żony, a nie instrukcja produkcji brązowego prochu"...echhh
boss_86
Cytat(kruper11 @ 27.07.2007 - 01:08 ) *
ja na przykład u siebie na kompie mam w plikach .txt [...] rozmiar hajdawerów i tenisówek przewodniczącego MAO DZE DOING

A ja mam u siebie w .jpg kolekcję strojów Sun Jat Sena p.gif Kto ma lepiej? papryczka.gif

A poważnie, to kurde, przecież to jest ordynarne zwalanie wszystkiego na nas! Gdyby nie potencjalna niekompetencja ludzi pracujących w różnych departamentach, to poufne dane by się nie dostały do sieci.
JamJan
Wystarczy egzekwować naruszania samych procedur bezpieczeństwa a do wycieków by nie dochodziło , czyli nie wnoszenia ni wynoszenia komputerów do/z urzędów
krytyk
A ja słyszałem że z ThePirateBay.org korzysta sam osama ben-landen!... taka ironia na te wszystkie próby wyelminowania sieci P2P.
kruper11
a ja słyszałem że ufo nawiedza domy starców bo łatwiej w kruche zęby wklejać implanty..."lol"
boss_86
A ja słyszałem, że Mao ze Stalinem słuchają na żywo Elvisa...
JamJan
A ja znów słyszałem tupanie pajaka wink.gif

(jak by co to łaził mi po podłodze)
Marlon
A ja słyszałem że niedługo amerykanie wyłączą internet żeby tajne ich sprawy nie mogły już nigdzie wyciec.
metiu6
A ja znowu słyszałem że ktoś słyszał że tamci słyszeli że wszyscy z pentagonu za używanie p2p wylecieli upssss!!
I koniec bajki !
A morał z tego taki ! korzystajmy z osiołka dalej dziewczyny i chłopaki!
boss_86
Cytat(metiu6 @ 27.07.2007 - 19:39 ) *
A morał z tego taki ! korzystajmy z osiołka dalej dziewczyny i chłopaki!

A co polecasz reszcie oraz pająkom?
kruper11
Cytat
A co polecasz reszcie

a kto to ten RESZTA?? to jakiś nowy terrorysta z Rumunii??
w a x
A tego to nie wiem, ale Paj-onk to znany terrorysta chiński wprowadzający na rynek UE sporo tanich produktów AGD.
bluedevil275
on sie nie nazywa Paj-onk tylko Pa-jong. o reszcie jeszcze w mediach niemieckich nie bylo mowy, chyba raczej niegrozny, ten RESZTA. bylo natomiast cos o latajacych w kosmos NASA-owcach bedacych pod dosc mocnym wplywem alkoholu i bylo tez cos o jakims cichutkim przeszukiwaniu prywatnych komputerow, niby w celach antyterrorystycznych. akcji takowej rzada ten minister na wozku inwalidzkim, ale sad najwyzszy ma to jeszcze rozpracowac i sprawdzic czy takie cos zgodne z kunstytucja jest. zlosliwy kaleka. uzasadnia swoj paranoiczny pomysl tym, ze terrorysci sie wlasnie glownie przez internet informacjami wymieniaja i w takowe zaopatruja. moze pisza sobie listy na p2p?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.