Lofi - eMule Forum - Polskie Forum eMule > eMule Forum > Ciekawostki, informacje P2P
Pełna wersja: Polskie Forum Emule
Serwery eMule - eMule Download - eMule MoDs - Instalacja eMule
szczepan29
Polska Partia Piratów działa już "pełną gębą"

Chcemy skończyć z prawem, które przeciętnego Kowalskiego traktuje jak potencjalnego przestępcę. Skończyć z prawem, które podporządkowuje życie ludzi interesom wielkich firm - mówią założyciele polskiej Partii Piratów, która od kilku tygodni jest pełnoprawną partią polityczną w naszym kraju. Czy Polacy oczekujący postępowych zmian w prawie, uwzględniających rozwój technologiczny oraz związaną z nim ewolucję społeczną, doczekali się w końcu swoich reprezentantów na polskiej scenie politycznej?

PIRACI CAŁEGO ŚWIATA ŁĄCZCIE SIĘ

29 listopada 2007 roku w Polsce została zarejestrowana Partia Piratów (P). Nasz kraj jest piątym w Europie, w którym Partia Piratów uzyskała pozwolenie na działalność. Jednak na całym świecie partie piratów zdobywają coraz większą popularność - w sumie już działają lub czekają na rejestrację w 26 krajach świata.

Partie Piratów (w Szwecji nazwa brzmi Partia Piracka) to efekt ruchu społecznego o zasięgu międzynarodowym. Powstają przede wszystkim z inicjatywy ludzi młodych, pełnych ideałów, świetnie orientujących się w postępie technologicznym i w wynikających z tego tytułu przemianach społeczno-gospodarczych.

Co istotne, założyciele i członkowie tych partii tworzą swego rodzaju międzynarodowy piracki ruch społeczny, zajmujący się przede wszystkim wpływem rozwoju technologii na ewolucję naszej cywilizacji oraz potrzebą dostosowania lokalnego, jak i międzynarodowego prawa do błyskawicznie zmieniającej sytuacji w naszym, coraz bardziej zdominowanym przez nowe technologie życiu.

Wszystkie z tych partii jednoczą trzy wspólne cele:

1. WOLNA KULTURA
2. OTWARTA ADMINISTRACJA
3. SPOŁECZEŃSTWO INFORMACYJNE

Więcej na: Dziennik Internautów
smiglo23
Ciekawe, jak można zapiać się do takiej partii smileses.gif
JamJan
http://www.partiapiratow.org.pl/partia/ : DEKLARACJA CZŁONKOWSKA

http://www.partiapiratow.org.pl/index.php/Main_Page : Polska Partia Piratow
basor
Ciekawe może się zapisać? Trza popierać takie inicjatywy!!!
wonsky
W najbliższych wyborach mają mój głos jak w banku...
Meserszmit
ja na nich głosuje .
Mrozik737
ktoś się do partii pisze
eldorados
Nieźle ;P w końcu ktoś zaczął działać .. Popieram ich może nawiążemy współpracę.. smileses.gif respekt.gif respekt.gif
Pamiętajcie też o moim Ruchu RS - Niedługo ruszę pełną parą .. Prace nad projektem wstrzymane ze względu na brak internetu.. Niedługo w końcu to otworzę.. Pozdrawiam wszystkich
Lindwurm
U mnie mają 100%-owe poparcie. Aby Polska była Internetowa Polską, czasy liczydła i kredy odeszły....
Meserszmit
czy trzeba byc pelnoletnim ?
smiglo23
Właśnie, trzeba mieć 18-stke?
wonsky
Zwykle, żeby zapisać się do JAKIEJKOLWIEK partii trzeba być pełnoletnim... Chyba, że PPP ma swoją młodzieżówkę wink.gif
DONcOR....
Agitki agitki. a to przecież PFE.

Proponuję złożyć się na kanapę i w horyzontalnej,bardzo wygodnej pozie dalej prowadzić te dywagacje
na temat swietlanej przyszłości pod rządami PPP czy tez RS.

symeon
Wypełniał ktoś już kwestionariusz na stronie tej partii ? Odradzam. brak jakichkolwiek zabezpieczeń. Napisałem do nich w tej sprawie . Odpisali że ten formularz ma im ułatwić dodawanie osób do bazy danych. trzeba jeszcze papierowy wniosek złożyć. A mi się wydaje że policyjne psy już czyhają i nasłuchują tą stronę w celu wyłapania chętnych smileses.gif
likon
Kolega symeon dobrze nawija licho nie śpi coś cicho w mediach na temat tej partii hieny dziennikarskie nie pominęłyby takiego tematu jak wejście w życie polityczne nowej partii a ja tam jakoś nic nie słyszałem
delcik δ
tak sie skalda, ze ludzi niewygodnych się zawsze poija, mnie bardziej martwi co innego... Pizecie, że na nich zagłosujecie itp. A przecież oprócz głoszenia pustych sloganów odnośnie internetu oni nie posiadają, żadnego programu... Dla mnie to za mało, żeby oddać na nich głos...

A o tych debilizmach uż nie wspomnę, oczywiście, żeby zapisać się do jakiejkolwiek partii trzeba byc pełnoletnim... Mlodzieżówki nie są żadnymi partiami, a jedynie związkami (ugrupowaniami) popierającymi jakieś partie, powiedzmy takie fankluby....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.