Lofi - eMule Forum - Polskie Forum eMule > eMule Forum > Ciekawostki, informacje P2P
Pełna wersja: Polskie Forum Emule
Serwery eMule - eMule Download - eMule MoDs - Instalacja eMule
JamJan
Filtr antypiracki w każdym"pececie"- nowy pomysł RIAA

Cary Sherman - szef amerykańskiej organizacji RIAA - zaproponował podczas konferencji State of Net wprowadzenie kilku nowych rozwiązań z zakresu walki z piractwem. Jednym z nich ma być instalowanie w komputerach internautów oprogramowania, które uniemożliwiałoby pobieranie pirackich kopii muzyki, filmów i oprogramowania.

Taki pomysł pojawił się podczas debaty na temat stosowanych aktualnie systemów antypirackich. Koncerny fonograficzne domagają się obecnie od dostawców usług internetowych wprowadzenia specjalnych "filtrów", które uniemożliwiałyby ich klientom udostępnianie i pobieranie nielegalnych treści. Cary Sherman, szef Amerykańskiego Stowarzyszenie Przemysłu Fonograficznego RIAA stwierdził jednak podczas dyskusji, że nawet jeśli taki system zostanie uruchomiony, to użytkownicy z pewnością szybko znajdą sposób na jego obejście (np. szyfrując dane). Dlatego potrzebne są skuteczniejsze rozwiązania.

Sherman zasugerował na przykład, że skuteczne mogłoby być stosowanie specjalnego oprogramowania filtrującego, które instalowane byłoby na komputerach użytkowników Internetu lub w dostarczanych im przez dostawców usług internetowych modemach czy routerach.

Szef RIAA przyznał, że takie rozwiązanie jest dość kontrowersyjne i przed jego wprowadzeniem niezbędne byłoby opracowanie jasnych i rozsądnych reguł korzystania z takich filtrów.

pcworld.pl
kruper11
zgadzam się .. pod warunkiem ze oprogramowanie to bedzie OEMem do nowego wypasionego komputera o wartosci 20000 złotych oraz 28 calowego ekranu... laugh.gif wtedy jestem skłonny przystąpić do programu antypirackiego ;-)))
szczepan29
Lepiej niech RIAA odetnie wszystkim prąd, gaz i wodę, i będzie po kłopocie.
Witek32
Witam.

Niech się ku....a walą na R..j całkiem się im w tych procesorach popier...ło .
Ludzie to jest chore.

Pozdrawiam
Mrozik737
chore to mało powiedziane...
kruper11
najlepiej jeszcze co innego.. wszczepiać kazdemu "ludziowi" chipa pod skórą i integrować go z systemem operacyjnym który posiada taki filtr a la esperal, gdy user pobierze nielegalne treści porażać go prądem prosto w korę mózgową lub też uwalniać dawki trującej substancji do zył.... hehh
Meserszmit
ta , jeszcze czego . No niech im świeci wprowadzą te pożalsieBoże filtry i kto wtedy kupi kompa ? Kretynizm. Niemówią o założeniu neta.
Witek32
Witam.

To jest super Kruper brawo.gif co piszeż i jescze na dodatek aplikować takiemu Piratowi centralne zwarcie aż kondensy na płycie całkiem spuchną na bałwana.
Jak ktoś by chciał całkiem odpłynąć od naszej rzeczywistości to polecam Absynt z odrobiną Laudanu.

Pozdrawiam.
Wodon
A najgorsze jest to że to co ten "yntelygent" opowiada to pokrywa się z przepuszczeniami osób które aktywnie walczą przeciwko DRM i reszcie tych idiotyzmów (kupisz sobie kompa ale on nie będzie w sumie twój bo kto inny będzie decydował co możesz na nim zrobić). Wyszedł nowy True crypt trzeba poważnie się zainteresować tym programem
lordmaciek
niewazne co zrobia, i tak to bedzie kwestia kilku dni na zlamanie tego. Piractwa nie da sie powtrzymac.
Mrozik737
a niech tylko spróbują tu nawet sam chuck nie pomoże
Marlon
Po pierwsze to nie przejdzie a po drugie nie ma takiej kłódki której nie da sie otworzyć.
skynet
Najlepiej przejść na linuksa i mieć ich w du*ie.
A do takiego systemu włamanie się jest praktycznie nie możliwe.
elantra
Poj....ało gościa kompletnie, ale jak bym zarabiał tyle co on od firm fonograficznych to też miałbym kilka pomysłów , które byłyby głupie i nierealne, a tak to może się wykazać , że coś przynajmniej robi.
Wodon
Do każdego systemu można się włamać, a jeżeli byłby ten filtr zrobiony sprzętowo (mały scalak na płycie) to obejście tego cuda mogłby być sporym problemem :(
kruper11
ee tam zaraz by chińczycy wymyslili MODA do takich płyt... jak do PSXa heheh... albo podróbki... zresztą serio nie macie sie czego póki co obawiać to nie ma wogóle racji bytu...
basor
Może niedługo będą chcieli żebyśmy sami na siebie donosili to by przecież ułatwiło sprawę :-)
Lacrymosa
a ta RIAA zaczęła jakiekolwiek postępy w zamykaniu "piratów" robić? podejrzliwy.gif a zresztą co mnie to, mogą mi naskoczyć i obtoczyć.. ale jedno jak oni niby będa filtry zakładać? do domu mi wejda i przegrzebią kompa, a na kablu od neta założą jakąś kłódke czy sitko do filtrowania treści?
kruper11
muszę OT.... @edziulku coraz lepsze fotki...jestem oczarowany... "nie zaczarowany" laugh.gif banan.gif
szedar1
Niech ludziom dadzą więcej zarabiać to i piractwo spadnie!
Lacrymosa
heh... ;P dzięki @Kruper11 buziaczki.gif
Czerwinek
Cytat(lordmaciek @ 9.02.2008 - 18:35 ) *
niewazne co zrobia, i tak to bedzie kwestia kilku dni na zlamanie tego. Piractwa nie da sie powtrzymac.

ja również uważam że piractwa nie da się powstrymać
zawsze da się obejść zabezpieczenia i napisać nowy program łamiący zabezpieczenia-to tylko kwestia czasu
zdravo
Mag_OZ
Piractwo się skończy jak tylko zaczną robić ludziom coś takiego
http://www.youtube.com/watch?v=EGar9YERylA...feature=related
Tyle, że będzie raziło prądem jak ktoś doda nowy ed2k link do emula wink.gif
argos
glowa.gif Najbardziej debilny pomysl zaczetego roku 2008. ciach.gif
bluedevil275
to nie koniec... jestem zdolny uwierzyc, ze RIAA zleci jakiemus uniwerkowi odseparownie genow pirackich, bo jak wiadomo, najlepiej zwalcza sie zlo w zarodku. powoli komuna wraca, a mowiac scislej - dyktatura...
sirlukas
Cytat(bluedevil275 @ 1.03.2008 - 00:38 ) *
to nie koniec... jestem zdolny uwierzyc, ze RIAA zleci jakiemus uniwerkowi odseparownie genow pirackich, bo jak wiadomo, najlepiej zwalcza sie zlo w zarodku. powoli komuna wraca, a mowiac scislej - dyktatura...

Coś w tym jest @bluedevil275 pewnie wymyślą szczepionkę i będą zaszczepiać noworodki zaraz po urodzeniu,żeby mieć pewność iż nie będą hakerami ani ściągać nić nielegalnego z neta. banan.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.