kruper11
14.04.2008 - 11:18
Demonoid ponownie online 
Jeden z największych trackerów sieci BitTorrent ponownie działa. Demonoid został zamknięty w listopadzie 2007, gdy organizacja Canadian Recording Industry Association zagroziła hostowi, udostępniającemu serwer trackera.
"Wskrzeszenie" trackera to ostatni rozdział w kłopotliwej historii serwisu. Po jego zamknięciu w listopadzie, tracker na jakiś czas odzyskał sprawność w styczniu, by ponownie zniknąć z sieci. Demonoid pojawił się jeszcze na moment w marcu, hostowany przez ukraińską firmę.
Kłopoty trackera zdają się mieć swój kres. Użytkownicy mogą znowu korzystać z zasobów "demonicznego" serwisu. Strona funkcjonuje od piątku. Konta użytkowników wraz ze wskaźnikami ratio zostały zachowane od listopadowego zniknięcia.
źródło Chip.pl
Lacrymosa
14.04.2008 - 19:55
ale dlaczego zawsze oni muszą uprzeć się na biednego Demonoida? aaa.. i z tym marcem to fałsz, bo demonoid odpowiadał w lutym
cris_es
14.04.2008 - 20:00
Nareszcie jakas pozytywna wiadomosc
sirlukas
15.04.2008 - 21:22
kruper11
15.04.2008 - 22:04
Tylko wiecie co??? sami sobie zresztą sprawdzcie... na tym mega popularnym demonoidzie kompletnie nic nie ma a jezeli jest to strasznie mało... porównajcie sobie jakikolwiek wynik szukania na trackerze
mininova z tym na demonoidzie (a baza danych jest ta sam co była)...
lipa ten demonoid wczoraj zacząlem z niego cos pobierać po godzinie zmieniłem na torrenta z mininowy i pobrałem to samo od poczatku w 3 godziny gdzie na demonie miałem 13 godzin...
mlodszy
15.04.2008 - 22:41
A nie pomyslales ze nalezy troche poczekac? Ludzie musza wrocic. Bo wszyscy z Demonoida przeszli na TPB badz mininova.
kruper11
15.04.2008 - 23:01
no moze i tak... ja jakos jednak nigdy ne byłem zwolennikiem demonoida... jak i thepiratebay które z powodu zbyt wielkiej komercjalizacji stały się de facto mało undergroundowe w porównaniu do kilku innych trackerów... ale spoko pewnie się trochę rozkeci z czasem o ile znowu nie zamkną za miesiąc
Lacrymosa
16.04.2008 - 10:06
no co... zawsze jeden tracker więcej będzie, ale z tym że tam praktycznie pustki to fakt, nawet zarejestrować sie nie można :|
kruper11
16.04.2008 - 10:09
gadajcie co chcecie (twk ogólnikowo napiszę) ale nie dopatrzyłem się od lat uzywania torrenta i netu ani jednego profitu z tego, ze się ma konto na prywatnym trackerze, natomiast sporo minusów tegoż faktu i owszem ... (np nędzne ratio i jakieś ewidencyjne durne statystyki ile wysłałem co przy tak ogromnych u nas rozbierznosciach DL/UL jest wredne nawet gdy wysyłam full speed)... nijak ma się konto na trackerze do jakosci i pedkosci pobierania plików...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.