Lofi - eMule Forum - Polskie Forum eMule > eMule Forum > Ciekawostki, informacje P2P
Pełna wersja: Polskie Forum Emule
Serwery eMule - eMule Download - eMule MoDs - Instalacja eMule
kruper11
Demonoid ponownie online

Jeden z największych trackerów sieci BitTorrent ponownie działa. Demonoid został zamknięty w listopadzie 2007, gdy organizacja Canadian Recording Industry Association zagroziła hostowi, udostępniającemu serwer trackera.

"Wskrzeszenie" trackera to ostatni rozdział w kłopotliwej historii serwisu. Po jego zamknięciu w listopadzie, tracker na jakiś czas odzyskał sprawność w styczniu, by ponownie zniknąć z sieci. Demonoid pojawił się jeszcze na moment w marcu, hostowany przez ukraińską firmę.

Kłopoty trackera zdają się mieć swój kres. Użytkownicy mogą znowu korzystać z zasobów "demonicznego" serwisu. Strona funkcjonuje od piątku. Konta użytkowników wraz ze wskaźnikami ratio zostały zachowane od listopadowego zniknięcia.

źródło Chip.pl
Lacrymosa
ale dlaczego zawsze oni muszą uprzeć się na biednego Demonoida? aaa.. i z tym marcem to fałsz, bo demonoid odpowiadał w lutym p.gif
cris_es
Nareszcie jakas pozytywna wiadomosc laugh.gif
sirlukas
A ciekawe na jak długo został otwarty wykrzyknik.gif wykrzyknik.gif wykrzyknik.gif
kruper11
Tylko wiecie co??? sami sobie zresztą sprawdzcie... na tym mega popularnym demonoidzie kompletnie nic nie ma a jezeli jest to strasznie mało... porównajcie sobie jakikolwiek wynik szukania na trackerze

mininova z tym na demonoidzie (a baza danych jest ta sam co była)...

lipa ten demonoid wczoraj zacząlem z niego cos pobierać po godzinie zmieniłem na torrenta z mininowy i pobrałem to samo od poczatku w 3 godziny gdzie na demonie miałem 13 godzin...
mlodszy
A nie pomyslales ze nalezy troche poczekac? Ludzie musza wrocic. Bo wszyscy z Demonoida przeszli na TPB badz mininova.
kruper11
no moze i tak... ja jakos jednak nigdy ne byłem zwolennikiem demonoida... jak i thepiratebay które z powodu zbyt wielkiej komercjalizacji stały się de facto mało undergroundowe w porównaniu do kilku innych trackerów... ale spoko pewnie się trochę rozkeci z czasem o ile znowu nie zamkną za miesiąc laugh.gif
Lacrymosa
no co... zawsze jeden tracker więcej będzie, ale z tym że tam praktycznie pustki to fakt, nawet zarejestrować sie nie można :|
kruper11
gadajcie co chcecie (twk ogólnikowo napiszę) ale nie dopatrzyłem się od lat uzywania torrenta i netu ani jednego profitu z tego, ze się ma konto na prywatnym trackerze, natomiast sporo minusów tegoż faktu i owszem ... (np nędzne ratio i jakieś ewidencyjne durne statystyki ile wysłałem co przy tak ogromnych u nas rozbierznosciach DL/UL jest wredne nawet gdy wysyłam full speed)... nijak ma się konto na trackerze do jakosci i pedkosci pobierania plików...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.