redshark
15.06.2008 - 22:59
Ósmy ogólnopolski wyścig osła 
Wyścig jest dla szybkich i wściekłych osłów którzy chcą się wykazać swoimi maszynami/osiołkami
Wyścig odbędzie sie w piątek 20 czerwca 2008 o godzinie 20.
Zasady sa proste:- nie oszukujemy
- ustawiamy ograniczenie download na 60kB/s a upload na max 15kB !!
PROSZE MOZLIWOSCI I LIMITY USTAWIC NA TE SAME WARTOSCI - wyeliminujemy w ten sposob skoki pobierania. - ustawiamy odświeżanie wykresu statystyk na 60sek
- podczas wyścigu nie dajemy znajomych żadnych slotow
- po zakończeniu ściągania należy zrobić printscreena statystyk
- LOGA z emule, na którym będzie widoczny czas dodania i czas zakończenia pobierania pliku
- obrazek z informacjami o pliku w celu identyfikacji czy "ścigant" nie podmienił nazwy
- Przystapic do konkursu mozna najpozniej o 23
W o godzinie 20 zostania tu na forum ujawnione dwa pliki ok 200 - 400MB, które należy niezwłocznie dodać do emule i tym samym przystąpić do wyścigu
ZMAGANIA KOMENTOWAć BęDZIEMY RóWNIEż NA KANAłACH IRC:
Wejscie: http://irc.shareosiol.com/
Serwer: irc.p2p-irc.net
Kanał: #shareosiol
Port: 6667
szczegółowe informacje o połączeniu się z irc mozna znaleźc tu:
http://www.shareosiol.com/index.php?showtopic=6040#
marler
15.06.2008 - 23:06
Ołłł

Zapisywać się na listę obecności!
kruper11
15.06.2008 - 23:11
ja nie wiem czy sie tym razem bede bawił... szkoda mi czasu siedzieć tyle godzin i dogladać zrodeł oraz pilnować by inne pliki sie nie pobierały.... upload będzei zapewne maleńki (15kb) to troszke za duze pliki są bym czekał godzinami przed monitorem... ostatnim razem frekwencja była niska obawiam sie ze moze to byc fiasko...
marler
15.06.2008 - 23:22
Kruper.. dzielisz się takimi przemyśleniami i na wyścigu nie będzie nikogo... bo wszyscy pomyślą że masz rację... Zresztą.. nikt ci nie każe aż tak pilnować.. w końcu osioł na czas wyscigu pozostaje autonomiczną jednostką którą podglądać możemy jedynie

Nie bądź taki,przyłącz się
cartman_83
15.06.2008 - 23:32
kruper ile godzin ?
3 godziny to aż tak wiele ? a frekwencja jest niska odkąd uczestnicz czyli bodajże grudnia.
p.s. Kruperowi w poprzednim wyścigu mimo przemyślanego drobiazgowo planu nie poszło i się zniechęca chłopak
JamJan
15.06.2008 - 23:43
tylko by jeszcze trza bylo do regulaminu dopisac ze pokazujemy informacje o pliku (pobranego) bo inaczej mozna nazwe mniejszemu plikowi wstawic i sobie szybciej pobrać (czyli szachraić)
kruper11
15.06.2008 - 23:45
Cytat(cartman @ 15.06.2008 - 23:32 )

kruper ile godzin ?
3 godziny to aż tak wiele ? a frekwencja jest niska odkąd uczestnicz czyli bodajże grudnia.
p.s. Kruperowi w poprzednim wyścigu mimo przemyślanego drobiazgowo planu nie poszło i się zniechęca chłopak
nie poszło bo emule uzywam tylko czasami uwazając je za stratę czasu obecnie i stratę łacza odkad mam szybkie tylko torrenty i FTP... a nie poszło mi dodatkowo bo nie uzywalem emule 2 tygodnie i wlaczylem 5 minut przed rozpoczeciem konkursu takze dlugo mi sie nie pobieralo..

))
zobacze jak bede mial z czasem... 3 godziny to sporo w tym czasie mozna mieć lub dać np 10 orgazmów

hehehehee
cartman_83
15.06.2008 - 23:53
no już się nie tłumacz :]
Stawiam, że znowu będzie około 10 osób uczestniczących i ze 5 przelotem.
A z tymi orgazmami to niezly z ciebie zawodnik. Zastanów się nad grą w filmach xxx jak masz taki potencjał
kruper11
16.06.2008 - 00:00
kiedyś myslałem juz o XXX ale polskie produkcje są na bardzo niskim poziomie merytorycznym (nie chciał bym wprowadzic rewolucji tym brzydkim niezadbanym paniom i biednym chuderlawym ułomkom faciom z polskiej sceny XXX)

))
marler
16.06.2008 - 00:10
Hehe.. Wracając to topiku.. na liście mamy(jak mniemam) Cartmana, JJ(który już kombinuje:P )ew. Krupera i mnie.. Red zakładam że również weźmie udział

no to już jest nas 5 osób.. pierwszego wieczora... trzeba będzie werbować jakoś usilniej... może zrobimy zrzutę na kratę piwa dla zwycięzcy?

ew. wina jeśli udział weżmie jakaś kobieta

aaa... i jeszcze jedno pytanie mam... mogę startować np z dwóch kompów? nigdzie w zasadach nie podane ażeby nie można było takiego czegoś poczynić...
Edit: pewnie krata przypadłaby DenianR'owi
DenianR
16.06.2008 - 00:49
nie ja to chyba nawet udziału nie wezmą bo znowu wygram i dostane banana w nagrode

a tak na poważnie to możecie mnie dopisać do listy chętnych
Ja oczywiście startuję, pewnie dostanę ostro po pupie jak ostatnio (tylko Kruper był gorszy

), ale wziąć udział trzeba =]
DONcOR....
16.06.2008 - 09:26
W ostatnim wyscigu były sekundowe róznice.
Proponuję:
Wynik koncowy powinien być sumą czasów pobierania każdego pliku a nie dodania pierwszego i ukończenia ostatniego.
JamJan
16.06.2008 - 10:51
nic nie kombinuje
marler daj jaki plik 200 mb a pobiorę go w kilka min (beda scren)

i don ma racje suma byc powinna poza tym beda ile plikow w wyscigu
cartman_83
16.06.2008 - 11:32
Cytat(DONcOR.... @ 16.06.2008 - 09:26 )

W ostatnim wyscigu były sekundowe róznice.
Proponuję:
Wynik koncowy powinien być sumą czasów pobierania każdego pliku a nie dodania pierwszego i ukończenia ostatniego.
tak tylko wtedy każdy bedzie pobierał pojedyno plik, zamiast 2 na raz to jeden pewnie wrzuci sobie o zaraz przed 23. Na 2 plikach są rowniejsze szanse anizeli jak rozbite to zostanie na 2 pojedńcze czasy. Ktoś moze mieć duzo szczęscia na 1 pliku (kredyty uciułane u danych userów) i plik pobrać w kilkadziesiąt minut, co pózniej zaowocuje w ogólnej klasyfikacji. Szybki pobór jedengo pliku moze zawazyć o wyscigu, a tu nie chodzi o duza dawkę szcześcia tylko o przetestowanie naszych kłapuchów.
Od kąd pamiętam było tak jak jest teraz, a w momencie zmiany to po co dawać 2 pliki? Jeden by wystarczył.
Zdecydowanie stary zapis był lepszy.
DONcOR....
16.06.2008 - 12:35
Kolego @cartman myślałem tylko o tym że zdarza się niektórym userom wolniej od innych
dodawac kolejne pliki do pobrania. Chodzi o sekundy które czasami decydują o wyniku. Tyle i tylko tyle.
Kredyty zaś to nie chwilka lecz wielomiesięczne zasługi usera
@JamJan poruszył problem który może się zdarzyć. Przy odpowiedniej manipulacji byłby trudny do wykrycia.
Wniosek JJ uważam za zasadny.
honores mutant mores, sed raro in meliores ( zaszczyty zmieniają obyczaje, lecz rzadko na lepsze)
cartman_83
16.06.2008 - 12:48
Ja sumki zawsze dodaje w tym samym czasie :] bo wiem że sekundy są tez istotne. co do kredytów to wiem doskonale, nie chodziło mi o same kredyty tylko o szczęśliwy traf i kumulacje kredytów.
A jam to nieźle kombinuje i mam nadzieje, że podczas wyścigu inni nie będą brali z niego przykładu. Niech wygra najlepszy, a nie najlepiej oszukujący.
DONcOR....
16.06.2008 - 12:58
Cytat(cartman @ 16.06.2008 - 12:48 )

A jam to nieźle kombinuje i mam nadzieje, że podczas wyścigu inni nie będą brali z niego przykładu. Niech wygra najlepszy, a nie najlepiej oszukujący.
On nie kombinuje tylko zna sie na działaniu eMule i linkach ed2k.
Jeden scren wiecej i nie ma możliwości kombinacji i oszustwa.
"Niech wygra najlepszy, a nie najlepiej oszukujący". Masz całkowitą rację.
marler
16.06.2008 - 13:08
Mam nadzieję że do dnia wyścigów zaistnieje już ostateczna wersja zasad

Przy pobieraniu na starych zasadach była adrenalinka jakaś.. bo jeden leci już się konczy, drugi maruder... gdy zaś liczyć będziemy pojedyńcze czasy to faktycznie wyścig może się przeciągnąć (o ile rozumiem ideę zaproponowanego rozwiązania)
cartman_83
16.06.2008 - 13:11
No ja też znam się na działaniu ale nie mam zamiaru praktykować zachowań w\w. No i dal mnie to jest kombinacja.
Zasady są w pierwszym poście! jasne i klarowne.
JamJan
16.06.2008 - 16:08
cartamn jak bys se trudu myślenia zadał bys wiedział ze ktos kto zamiar ma kombinować nie zdradza swoich zamiarów , poza tym z doświadczenia wiem ze ten kto naj krzyczy o uczciwości i zasadach najmniej ich sie trzyma, cartaman

wczesniej byl reset statystyk i temu to służyło by wiedziec/widziec ile konkursowy muł pobrał , skoro restart jest przykry powinien byc scren z nfo o pliku (tam jest suma czasu w jakim plik został pobrany i hash czy ten plik to ten plik)
cartman_83
16.06.2008 - 16:51
Równie dobrze może tak mówić, żeby ludzie przestali zwracać na to uwagę, w ten sposób uśpić ich czujność. Ale to nie ważne.
A jeżeli masz mi coś do zarzucenia to to napisz wprost, a nie sugerujesz coś.
JamJan
16.06.2008 - 17:22
tak eureka jak bede krzyczał uwaga autobus to ludzie beda wlazic na ulice
dziwnym twoj swiat cartmana do zarzucenia mam ci - przestań pierdoly pisać bo tym sposobem laski na p2p nie osiągniesz
DenianR
19.06.2008 - 20:54
do wyścigu niecałe 24h a tu cisza
jak będą liczone czasy może się ktoś z góry wypowie(ja jestem za sumą czasów pobierania wszystkich plików)
kruper11
19.06.2008 - 21:02
Denian wyniki bedą liczone jak zwykle czyli nie wazne o której pobierać zaczałeś (byle by do czasu zakonczenia wyscigu) wazne ile czasu bedzie suma obu downloadów zajmowac tobie... w czym problem wyscig jest rozreklamowany i zaczyna sie jutro o 20 zgodnie z zapowiedzią narazie nie ma o czym gadać w temacie... REDZIO wybierze wam jakąś Britney albo galerię MANGOWĄ w RAR i zasuwamy

PZDR
Lacrymosa
19.06.2008 - 21:07
może w końcu w tym wyścigu wystartuje
marler
19.06.2008 - 21:23
zapraszamy jak najbardziej.. Już szykuje się większa frekwencja niż ostatnio

Oby przeniosło się to z teorii na praktykę
Lacrymosa
19.06.2008 - 21:24
bo najzwyczaniej w praktyce jest na odwrót xD
Miejmy nadzieję, że więcej osób wklei swoje wyniki =] Już szykuję mułka do wyścigu, obym znowu finiszował przed Kruperem ^^
kruper11
19.06.2008 - 21:35
z tym finiszowaniem to jestes nieprzyzwoity a nie lepiej najpierw choć na kawę mnie zaproś???
JamJan
19.06.2008 - 21:37
kruper trza do regulaminu dodac ze pokazujemy info o pliku lub staty reset i tez pokazujemy bo inaczej jest luka ktora oszust moze wykorzystac
kruper11
19.06.2008 - 21:39
Dodałem
JamJan
19.06.2008 - 21:47
bog zaplac dziewicami , zaraz poszukam moze inna bramka do oszustwa jeszcze będzie
@JJ: Czyli reset statsow niezbędny? nie wystarczy okienko z info o pliku? (tam jest hash i czasy, po co jeszcze reset statów...) Nie chcę tracić statystyk =(
@Kruper: Przykro mi, ale jestem już zajęty a poza tym nie chce jeszcze bardziej podpaść lubej =P
kruper11
19.06.2008 - 22:03
Didok przecież statystyki sobie przywrócic mozesz pozniej klikasz w dowolnej pozycji statystyk prawym i wybierasz Przywóć i już...
redshark
19.06.2008 - 22:40
startujemy jutro o 20 sie grzac osiolki
JamJan
19.06.2008 - 23:01
kruper cos dodal chyba do regulaminu ? chyba pokaz info o pliku ? DiDok

kruper samo info o pliku styka juz nie trzeba reset statow robic , ba nie trzeba nawet przy info o pliku logu obrazek robic
trzeba pamietac by w opcjach nie dawac ptaszka w opcje czysc skonczone pliki autoamatycznie bo info o pliku nam ucieknie , info wybieramy gdy plik bedzie ziolonym
Natalia69
20.06.2008 - 07:30
Ja sie poscigam z Wami chłopaki !
Zobaczymy kto szybszego osla Ma !
Od rana karmie Go swieza zieleniutka trawka z dopalaczem !
Czekam na Was o 20.10

Ps. (chyba ze zgine do tego czasu )
Jak bedzie liczony czas ?
Cholera no, nie wiem co wybrać =] Ściągać na Steamie Team Fortress 2 bo od piątku jest Darmowy Weekend czy trenować osła do zawodów... Chyba jednak Osła popędzę, bo TF2 i tak sobie kupię =P I uporządkujcie trochę te zasady po zakończeniu ściągania bo są wypisane tak, że nie wiadomo oso chozi jakby...
DONcOR....
20.06.2008 - 09:30
Cytat(JamJan© @ 19.06.2008 - 23:01 )

trzeba pamietac by w opcjach nie dawac ptaszka w opcje czysc skonczone pliki autoamatycznie bo info o pliku nam ucieknie , info wybieramy gdy plik bedzie ziolonym
Chodzi o opcję Ustawienia\ wyswietlanie\
Odznaczona opcja Czyść zakończone pliki automatycznie
@redshark ten wymóg "oraz finalnie screen z resetem statystyk" wymaga wyjaśnienia
Czy reset wykonujemy przed dodaniem plików i wtedy widać to w skrenie statystyk Wtedy musi to być,
Punkt 4. Przed dodaniem plików do sciagania resetujemy statystyki.
Czy czyścimy statystyki po ścianieciu plików i a wtedy skren tego wydaje sie zbędny.
Trzeba to jednoznacznie napisać.
JamJan
20.06.2008 - 12:21
zasady sa proste :
liczony jest czas od dodania plikow do ich finalnego pobrania temu służy scren z loga gdzie jest godzina dodania pierwszego pliku (naturalnie dodajemy 2 na raz pliki) i godzina hashowania ostatniego pliku czyli czas od startu do finiszu jest czasem konkursowym
ustawiamy UL na 15 DL na 50 i temu służy scren z ststystyk gdzie pokazujemy czy przez caly czas wyscigu mieliśmy zadane parametry i czy nikogo nie poczęstowaliśmy slotem
no i 3 scren jest z info o pliku , robionym on jest po zhashowaniu pliku by pokazać ze z sumka nic nie kombinowaliśmy i sumka pobrana jest sumka zadana
i ostatnia zasada chyba najważniejsza , kruper wygrac nie moze
marler
20.06.2008 - 12:25
JJ zdecydujcie się Red pisał ze limit DL 60 ty że 50... JAkby co to wrzucę te ustawienia z regulaminu, żeby nie było że każdy co innego w koncu bedzie miał
Mi chodziło w moim poście o to:
JEST:
po zakończeniu ściągania należy zrobić printscreena statystyk oraz LOGA z emule na którym będzie widoczny czas dodania i czas zakończenia pobierania pliku a także obrazek z informacjami o pliku w celu identyfikacji czy ścigant nie podmienił nazwy oraz finalnie screen z resetem statystyk..
MOGŁO BY BYĆ:
Po zakończeniu sciągania należy zrobiś printscreeny:
-okna statystyk
-loga z widocznymi czasami dodania i zakończenia pobierania pliku
-okienka z informacją o każdym pliku konkursowym (widoczny hash i czasy)
-cośtam jeszcze =P
i umieścić je w poście po zakończeniu zawodów.
Po prostu jest jaśniej, przejrzyściej i czytelniej...
BTW: JJ, gdzie twój stawonóg z avatara? O_o
JamJan
20.06.2008 - 12:58
marler no i sie wydalo ze postow red sharka nie czytam
fakt ma byc DL 60 DiDok reset statystyk jest zbednym jesli dajemy screna z info o pliku , wczesniej reset byl robionym by bylo widac ile nasz mul w czasie wyscigu pobral danych co czyli czy sumki nie podmieniliśmy Teraz jest scren z info o pliku ktory zastąpi reset statystyk
kruper nie pomyslal i dopisal w zasady dwie opcja do jednej zasady czyli reset i scren z info o pliku , reset powinien byc anulowanym skoro jest info o pliku

mrowa zaraz wróci
cartman_83
20.06.2008 - 14:37
mam nadzieje ze do was dojadę do wieczora! mułek powinien być już puściutki więc będę mógł śmiało wysyłać i pobierać tylko pliki konkursowe.
W takim razie do wieczorka.
kruper11
20.06.2008 - 14:39
to ty Cartman pobierasz tylko dwa pliki??? ja to dobijam sobie zrodełek do około 7000/8000 i około 25 plików które trzymam na pauzie by trzymały mi tylko zródła...
edit:
Cytat
kruper nie pomyslal i dopisal w zasady dwie opcja do jednej zasady czyli reset i scren z info o pliku , reset powinien byc anulowanym skoro jest info o pliku p.gif
poprawione....
DONcOR....
20.06.2008 - 14:50

Tak powinien wygladać zrzut statystyk i pliku info każdego pliczku dodatkowo ma być zrzut loga z okna Servery
gdzie bedzie widac czas dodania i ukończenia pobierania (
Bez widocznego IP klienta)
Pozwoliłem sobie dać te przykłady by ujednolicić zadawane zrzuty. Jeżeli organizator uzna ten post za zbędny proszę o usunięcie.
cartman_83
20.06.2008 - 15:07
ja już nie mam co ściągać,. a emule chodzi bo wysyła. Czasami coś się trafi, ale już praktycznie wsio mam. Wcześniej jeszcze seriale się pobierały teraz i w tym teraz deficyt. Mułek usycha sobie. Jedyne co to miał filmy w hd, ale pobrałem kilkanaście i mu starczy.
Wiec wyścig dla niego będzie jak zbawienie :]
kruper11
20.06.2008 - 15:36
Doncor bardzo dobrze ze dałęś screeny... ja teraz spadam na zakupy duuze... wrócę po 18 to wam pohostuje tutaj.. na razie pytanka itp do Redsharka Boskiego Vipa Globalmoda kierujcie...
JamJan
20.06.2008 - 16:25
ta do redsharka na adres trzy razy w parapet osiem gdzie jesteś

kruper daj sumke konkursowa sprawdzimy przed konkursem jak sie pobiera

ej ten teges prosil bym kogos o podanie sumek konkursowych na tym forum
http://www.goldesel.pl/osmy-ogolnopolski-w...23944.htm#54867 bo moj post ostatnim i jak dodam to zostana one połączone , sprawa ma sie podobnie do emulka
http://www.emulek.com.pl/forum/viewtopic.php?t=26942
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.