kruper11
30.07.2008 - 15:29
Youtube i Nasza Klasa odcięte!

To musiało się kiedyś tak fatalnie skończyć. Policja zablokowała Youtube i Naszą Klasę! Wiem, wiem, wielu z was ta niespodziewana wiadomość prawdopodobnie zamurowała i zszokowała. Sam byłem przez moment zaskoczony. Sprawa jest poważna, bowiem taką informację podał serwis Fudzilla, nie zaś polskie media. Koniec wolnego internetu w naszym kraju? Nie przesadzajmy, to jeszcze nie kres świata. Zanim podniosą się pierwsze krzyki dodam, że osobiście popieram taką inicjatywę! Zapytacie: dlaczego? Odpowiedź jest bardzo prosta, wystarczy zajrzeć do rozwinięcia newsa żeby się przekonać ...
Otóż jak wynikało z kontroli, nasi szanowni policjanci większą cześć czasu przed komputerem spędzali na przeglądaniu zawartości wspomnianych serwisów. „Góra” najwidoczniej uznała to za marnowanie pieniędzy podatników i wprowadziła stosowne ograniczenia
Zatem tylko funkcjonariusze na służbie, na swoich stanowiskach pracy zostali pozbawieni możliwości surfowania po Youtube i Naszej Klasie. Podobne kroki coraz częściej podejmują także urzędy państwowe, aby mieć pewność, że ich pracownicy w miejscu pracy oddają się tylko właściwym zajęciom. Cała reszta „wolnego” społeczeństwa może nadal odwiedzać popularne serwisy.
Źródło: Fudzilla
kargoroth
30.07.2008 - 16:02
uff Kruper już się wystraszyłem

A swoją drogą to powinieneś spróbować swoich sił w wp.pl oni też tak samo tytuły piszą:P
kruper11
30.07.2008 - 16:26
kargoroth mam to odebrać jako obelgę??? bo tak to odbieram.. tytuł jest jak mi się zdaje celowy poza tym podałem zródło poniżej... nie mogę podajac zródło adjustowac tekstów po swojemu bo to juz będzie w swietle prawa plagiat...
U mnie w pracy to jeszcze Nasza Klasa smigala ale tez pewnie kiedys zablokuja,
kruper11
30.07.2008 - 16:44
a co ty z POlicji jestes???
Mnie juz od dluzszego czasu NK irytuje, pelno ludzi sie dodaje do znajomych a dialog zerowy :/
PZDR
Herodot
30.07.2008 - 18:45
Też mi się zdarzyło kiedyś odłączyć ludkom youtube. I do dziś nie mają, bo wszystkie zapytania tam na port 80 w tym zakresie są DENY. I powiem szczerze, że gdybym miał proxy to był wywalił dużo więcej tylko mi się nie chce wpisywac z palucha adresów.
kargoroth
30.07.2008 - 19:20
A gdzieżby tam obelgę, tylko mówię że tytułem robi się wiele hałasu o nic tak samo jak na wp.pl.
kruper11
30.07.2008 - 19:24
spoko.. ja tylko zartowałem... ja sie tak nie obrażam szybko...

ale faktem jest ze poziom na powszechnych wortalach typu wp onet interia jest koszmarnie beznadziejny moze nawet nie to ze przez poziom tekstów ale komentarzy...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.