Lofi - eMule Forum - Polskie Forum eMule > eMule Forum > Informacje ze świata
Pełna wersja: Polskie Forum Emule
Serwery eMule - eMule Download - eMule MoDs - Instalacja eMule
Dancan
Aktualizacja poprawiająca stabilność i wydajność Visty

Kilka dni temu bez większego rozgłosu Microsoft udostępnił na stronach wsparcia technicznego biuletyn KB955302 informujący o aktualizacji poprawiającej stabilność i wydajność systemów Windows Vista z SP1 oraz Windows Server 2008 z SP1. Jest to zupełnie nowa aktualizacja, a nie kolejna wersja poprzednich łatek. Adresuje już architekturę systemu z Service Packiem 1 i rozwiązuje problemy zgłoszone do Microsoft za pośrednictwem usługi zgłaszania błędów.

W szczególności, aktualizacja rozwiązuje problemy ze stabilnością systemów wykorzystujących technologię ReadyBoost, podnosi wydajność interfejsu odpowiedzialnego za sieci bezprzewodowe, zapobiega przypadkom utraty danych i destabilizacji systemu w wyniku narzędzia Disk Cleanup uruchomionego na rejestrze bez niektórych kluczy, podnosi niezawodność systemów wykorzystujących zasady grup (GPO) i podpisywanie pakietów SMB oraz - co wydaje się wyjątkowo istotne - poprawia stabilność systemów pracujących na komputerach z kartami graficznymi firmy nVIDIA.

Aktualizacja dostępna jest w wersjach dla 32-bitowych i 64-bitowych systemów Windows Vista oraz dla 32-bitowych i 64-bitowych systemów Windows Server 2008.

Źródło: dobreprogramy.pl
redshark
tyyyyyy ale jak kto ma wlaczona automatyczna aktualizacje to powinno mu sie samo sciagnac i zainstalowac a ja patrze w zainstalowane latki i ni ma tego :(((( cholera, musze poszperac...
Lindwurm
wyszukałem ręcznie i zainstalowałem i jakie wnioski
albo mi się przewidziało albo Vista szybciej się odpaliła
albo mi się przewidziało i odwróciłem na ten czas głowę
Gawel
Cytat(Lindwurm @ 21.08.2008 - 16:16 ) *
wyszukałem ręcznie i zainstalowałem i jakie wnioski
albo mi się przewidziało albo Vista szybciej się odpaliła
albo mi się przewidziało i odwróciłem na ten czas głowę

A mi napisolo ze ta aktualizacja nie ma zastosowanie do tego systemu niezadowolony.gif
Lindwurm
ja mam teraz Viste 64bit i jak najbardziej jest dostępna a z tego co widziałem przy ściąganiu to i na 100% jest i na Viste 32bit
wonsky
Cytat(redshark @ 20.08.2008 - 20:58 ) *
tyyyyyy ale jak kto ma wlaczona automatyczna aktualizacje to powinno mu sie samo sciagnac i zainstalowac a ja patrze w zainstalowane latki i ni ma tego :(((( cholera, musze poszperac...

Często łatki najpierw wychodzą jako instalki, a dopiero po pewnym czasie pojawiają się w WU (np SP1). Łatki w WU pojawiają się w każdy drugi wtorek miesiąca (diabli wiedzą czemu akurat tak), a to oznacza miesięczną przerwą między jedna a drugą aktualizacją...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.