Lofi - eMule Forum - Polskie Forum eMule > eMule Forum > Polskie Forum Emule > Nasz kanał IRC #shareosiol
Pełna wersja: Polskie Forum Emule
Serwery eMule - eMule Download - eMule MoDs - Instalacja eMule
Stron: 1, 2, 3
bait
Od dnia dzisiejszego istnieje nasz forumowy Oficjalny kanał IRCowy. Oto jego namiary:

Wejscie: http://irc.shareosiol.com
Serwer: irc.p2p-irc.net
Kanał: #shareosiol
Port: 6667

Kanał nie zostanie oficjalnie ujawniony dopóki wszystkie Modki, Global Modki i oczywiście Admini (a przynajmniej większość) nie zarejestrują swojego nicka w NickServ'ie. Dla tych, którzy nie wiedzą jak to zrobić a mają już jakiegoś klienta IRC (np. mIRC) wyjaśnię wszystko krok po kroku. A jeśli nie masz jeszcze jakiegoś klienta IRC instrukcja instalacji i podstawowa konfiguracja będą poniżej.

Opis rejestracji nicka:
  1. Na zakładce serwera wpisujesz następującą komendę:
    /NickServ register HASŁO EMAIL
    (oczywiście zamiast HASŁO wpisujesz jakieś hasło, a zamiast EMAIL wpisujesz swój email)
  2. To już koniec procesu rejestracji, ale jest jeszcze jedna ważna rzecz. Podczas każdego połączenia z serwerem koniecznie musisz wpisać:
    /NickServ identify HASŁO
    (Zamiast HASŁO wpisz swoje hasło)
Opis konfiguracji mIRC'a:

Strona oficjalna: www.mirc.com

Konfiguracja:
Tools >>> Options >>> Connect

1 Tu wpisujesz swoje imie
2 Tu wpisujesz swój mail (jeśli nie chcesz to wpisuj, jaki kolwiek, to i tak niema większego znaczenia)
3 Tu wpisujesz swój nick
4 Tu wpisujesz alternatywny nick. Przydaje się, jeśli na serwerze będzie osoba, która będzie miała twój nick. Wtedy mIRC zmienia nick na ten alternatywny

Tools >>> Options >>> Connect >>> Servers

1 Rozwijasz listę i szukasz irc.p2p-irc.net
2 Rozwijasz listę i wybierasz, jaki kolwiek serwer
3 Klikasz "Connect to Server"
Potem zatwierdzasz ustawienia przyciskiem "OK" i jak już się połączysz z serwerem

Jak już się połączysz z serwerem to wpisujesz:
/join #shareosiol
I zatwierdzasz enterem
I już łączysz się z kanałem smileses.gif
Zbi_G
Opis konfiguracji IRC w eMule:

Strona oficjalna: www.emule-project.net

Konfiguracja:
icon_leftarrow.gif Ustawienia >>> IRC

1 Tu wpisujesz adres serwera, czyli irc.p2p-irc.net
2 Tu wpisujesz swój nick
3 Zaznaczasz tą opcję i wpisujesz /join #shareosiol, aby automtycznie wejść na nasz kanał
4Odznaczasz ta opcje

Połączenie:

icon_leftarrow.gif IRC >>> Połącz

I korzystamy z emula smileses.gif, skorzystałem z info @bait
trym
zrobiłem tak jak napisał @Zbi_G, ale jak próbuję się połączyć to wyskakuje mi:
"IRC socket: Failed to connect - Error 11004: Żądana nazwa jest prawidłowa i została znaleziona w bazie danych, ale dane, z którymi jest skojarzona, są niepoprawne." i natychmiast rozłącza :pomoc:
szkieletor82
mi terz nie działa zrobiłem zgodnie z instrukcją. Używam "eMule0.44b-Pawcio-5.15-LeD-JABOL.OC.rev3" no i nie działa
w a x
...jak dla mnie to jest tu dużo nieścisłości:

bait pisze: Serwer: irc.freequest.net
Zbi_G pisze: Serwer: dsys.nl.eu.irc.freequest.net

kiedyś wpisałem w/g kol. bait i połączyło... ...przeczytałem tekst [...] witamy [...] ShareOsiol [...], ale było 0 (zero) użytkowników i dałem sobie luz...

pozdrawiam
boss_86
No spoko. Ja wpisałem w e-mule tak:
1) serwer: irc.p2p-irc.net
2) wykonaj: /join #shareosiol

i wszystko git, tylko niestety nikogo tam nie ma ;-(
Mr.Gorgio°
Witam

Info dla użytkowników tlena. Jesli posiadacie tlena to możecie z nami porozmawiac na czacie tlenowym. Jak wejśc na czata tlenowego ? bardzo prosto :
Nalezy kliknąc na ikonkę czat w tlenie.

Otworzy sie nam okienko, z którego po prawej stronie wybieramy zakładke Prywatne. W okienku poniżej wpisujemy nazwę naszego pokoju www.ShareOsiol.com i klikamy wejdz do pokoju smileses.gif Potem już tylko wpisujemy login bądz nick nasz na forum PFE i gadamy banana2

Serdecznie Zapraszamy codziennie smileses.gif

Pozdrawiam
Marlon
czat umarł śmiercią naturalną unsure.gif
ea66°
Nom, mimo wszystko sporo ludzi tlena nie ma, stąd niebawem bedzie czat przez WWW... pozatym jest jeszcze irc wink.gif
Mr.Gorgio°
Jest czat tlenowy oraz irc więc mozna zawsze wpasc smileses.gif
Marlon
zapraszamy na IRC naszego forum w celu omówienia zasad dotyczących czata O2
-----------
pozdro
Mr.Gorgio°
Zapraszamy na czat ircowy smileses.gif IRC #shareosiol

Pozdro
CFR
@cyzio79, a na nim omowimy kwestie wypowiedzi na forum, co poprowadzi nas do wniosku, ze gadanie w realu jest the best wink.gif

PZDR
Mr.Gorgio°
Może dzis na wieczór zrobimy zebranie na naszym kanale ircowym ? Może jakas propozycja godziny ?
Le Girafe
W swoim czasie na czacie Tlenowym było pełno ludzi i było wesoło, teraz cisza, ale może to sie zmienić, rzućcie godzinę i już, naprzyklad na IRC-u.
CFR
Zawsze jest tak z chatami, IRCami itp, Nalezy ograniczyc sie do jednego dnia w tygodniu, wtedy nie bedzie biadolenia, ze pusciutko w pokoju. Przeicez to jest jak w realu, nie codzinnie siedzimy u kumpla.
Wybierzmy jakis konkretny dzien i spox.
Najlepiej wybrac jeden z dni od poniedzialku do czwartku. Piatek i dni weekendowe odpadaja, bo jak wiadomo nie kazdy jest do dyspozycji z baaardzo roznych przyczyn (dosyc czesto blednik wtedy u mlodziezy szwankuje wink.gif
Ja glosuje za ... mi to obojetne tongue.gif

PZDR
redshark
to czwartki o 22.30 start IRC'owy shareosiol wykrzyknik.gif
Mr.Gorgio°
Cytat(redshark @ 11.05.2006 - 14:53 ) *
to czwartki o 22.30 start IRC'owy shareosiol wykrzyknik.gif

OKi To czekamy na ine zgłoszenia p.gif rekin bede na ircu w/w
Mniejmy nadzieje ze duzo ludzi bedzie robak.gif
CFR
A co to jest? i to:

Pozwole sie spytac smileses.gif
To drugie to chyba punkt dostepowy IRC we Francji, ale te certyfikaty w pierwszym ... hmm co.gif

PZDR
Mr.Gorgio°
Cytat(Le Girafe @ 11.05.2006 - 22:00 ) *
Nie no dzis chyba na IRCu sie umawiają...

Włazic wiara smileses.gif http://shareosiol.com/irc/chat.html
lampedusa1
jestem i nikogo niema
Le Girafe
Cytat(lampedusa1 @ 11.05.2006 - 23:42 ) *
jestem i nikogo niema

A byliśmy przecież wszyscy...i rozmawialiśmy z tobą @lampedusa...naśmiałam sie do łez... buziaczki.gif

Kto nie byl niech żaluje... tongue3.gif

Tylko że było trochę za póżno, proponuję spotkania IRCowe raz w tygodniu , naprzyklad w czwartek, ale o godz.21.00, będziemy mogli napisac tę godzinę i dzień, tu w tym temacie (w nazwie topiku), i wtedy wszyscy będą wiedzieli. aniol.gif @boski redshark zaproponował tak póżną godzinę... ciach.gif
bobbin
Racja @Le Girafe, 21:00 bedzie lepsza i więcej osób dłużej posiedzi:)
Vampirella
Szkoda że nie mam IRCu :(
Le Girafe
Link na IRCa widnieje pod logo forum. Pisze: IRC Chat. Możemy spotkać się w czwartek. Tylko że teraz połowę ludzi nie ma na forum...
bluedevil275
ile razy patrzylem tam w czwartki po 21.00 i nic... obojetnie jak pelno bylo na forum.

pozdro
Marlon
Ja tam bym wolał tlena ale tam nikogo nie było chyba od pół roku a na IRCa nie wchodze bo mi się nie chce
JLG
Cytat(żyrafka @ 1.08.2006 - 22:41 ) *
Link na IRCa widnieje pod logo forum. Pisze: IRC Chat. Możemy spotkać się w czwartek. Tylko że teraz połowę ludzi nie ma na forum...

Ale jest ta lepsza połowa tongue3.gif

Siostro tlen dla Cyzia.mdleje. eh te upały

fein @
Le Girafe
Tak. I dlatego ktoś musi zawołać na forum. Naprzykład w tym topiku: chodżcie na IRCa ! I kto chce ten idzie.

EDIT. Fajnie że tak myślisz @JLG.

Bo zwykle ktoś wcześniej dawal znać że idziemy na IRCa albo czat.
CFR
Ja proponuje na glownej stronie dawac zawsze info z tytulem czatu. Tak bedzie kazdy widzial, ze chat ... jest
W ten sposob przynajmniej bedzie konkretne podanie czy tez serwisowanie jak kto woli smileses.gif

PZDR
Vampirella
Zaglądałam teraz na IRCu chat i jakoś nic się tam nie dzieje :( pusto , wydaje mi się że mnie nawet nie połączyło,nie wiem jak to działa
bluedevil275
stwierdzilem teraz dokladnie to samo. a jestem na 100% polaczony. duzo gadki, malo czynow... tongue3.gif

pozdro
CFR
Tak bedzie zawsze o ile nie bedzie konkretnego tematu do rozmowy smileses.gif
Info na glownej stronie z dobrym tematem, wtedy bedzie tloczno :D

PZDR
Marlon
może takie info na głównej strone forum ilu jest ludzi na ircu?
CFR
Jak najbardziej, powinno to dzialac jak magnes smileses.gif

PZDR
Mr.Gorgio°
Wbijac sie na IRC pogadamy NOW !
bluedevil275
wbilem sie i nikt nie chce gadac...

pozdro
Le Girafe
Gadamy caly czas teraz.
JLG
niewiem gdzie to jest na IRC na mułku? bo tam byłem -ludu jak na koncercie Gun's and roses. Ale nikogo z Pfe
@żyrafka byłem obejrzałem( jedynie pływała tam jakas ryba)sprawdziłem.wiem juz co i jak.thx
Le Girafe
To nie jest na mulku. Link na IRCa widać pod logo forum. Klikasz, wpisujesz nick, akceptujesz i już jestes.

A pogadaliśmy sobie dzisiaj trochę.

Jutro też będzie od godz. 20.00
Marlon
Wchodzcie na IRC jestesmy tam z Gorgiem http://shareosiol.com/irc/chat.html
Le Girafe
Pięknie. Jak ja mam czas dopiero wieczorem pogadać to wszyscy juz poszli. Zmęczeni? tongue3.gif
bluedevil275
no to wejdz, ja tez tam jestem... moze dojda inni jak damy poczatek...?

pozdro
Le Girafe
Więc idę. Choć jeden chętny...
Colder
Wszedłem sobie tak z ciekawosci p.gif bo uwielbiam już od lat irca. Niestety mało ludiz, jest tylko @wylam, no ale jest 11 w niedziele wiec można to zrozumieć. Dziwi mnie tylko dlaczego zadnego bota nie ma, nie mowie tutaj o shellowym ale nawet serwisowego... jeszcze wam overtake zrobia p.gif
H4RRy
No i padł rekord tongue3.gif na naszym iRCu bylo jednoczesnie 11 osob smileses.gif

Zapraszamy wszystkich forumowiczów do odwiedzania naszego kanału iRC okej.gif
Herodot
coś się zaczyna dziać smileses.gif !!!
Mr.Gorgio°
A ja se siedze na IRC i tak rozmawiam, dałem 3 linie textu i oto efekt naszego Boba :D

<[PFE]MrGorgio> ShareOsiol.com does not distribute illegal files!
<[PFE]MrGorgio> :D
Cytat
* You have been kicked from #shareosiol by Bob (Stop flooding!)
* Now talking on #shareosiol
* Topic for #shareosiol is: PFE - Polskie Forum Emule - www.shareosiol.com - Witamy i o zdrowie pytamy wink.gif
* Topic for #shareosiol set by ea66 at Fri Aug 11 23:23:00 2006
<[PFE]MrGorgio> lol
<[PFE]MrGorgio> skurwysyn beep
<[PFE]MrGorgio> w
<[PFE]MrGorgio> w
* Bob sets ban on *!*@P2PNET-940E2CA9.xxx.xx
* You have been kicked from #shareosiol by Bob (Stop flooding!)
No channel joined. Try /join #<channel>
* Cannot join #shareosiol (You are banned).

;/
bluedevil275
a kim jest ten Bob, ze cie z twojego kanalu wykopuje???
Colder
No i co Gorg zkarzysz p.gif Po pierwsze jestes ownerem wiec mozesz to zmienic, a po drugie jestes ownerem wiec mozesz sam sie odbanowac :D

EDIT...

No sory ale tu mowa o kanale #shareosiol, a ja zaczołem sprawdzać na #emule p.gif Na #emule czegoś takiego nie ma, wkońcu to irc z przymrużeniem oka, wiec mozna sobie pozwolić na conieco...

Edit No2

btw. myslalem ze kanał #emule jest wspólny a co za tym idzie sotpka u góry forum bedzie do niego prowadziła. a PFO to jest już...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.