Polskie Forum eMule: eMule 0.44b Pawcio 5.15f - Polskie Forum eMule

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

eMule 0.44b Pawcio 5.15f

#1 Guest_wylam°_*

• Grupa Guests

Napisano 07 grudzień 2004 - 17:57

eMule 0.44b Pawcio 5.15f

Changelog:

[UPDATED] Update to WebCache 1.2f version 
[FIXED] 0-sources for files that were compliting and corrupted chunk was found (thanks to zuppenduster 
[CHANGE] AutoHL file extenstion from .sivka to .ahl (thanks to stormit) 
[ADDED] Reconnect to Kademlia on connection reconnect 
[ADDED] Italian (by FrankyFive) and Spain (by impresor) translations

Binaries
eMule 0.44b Pawcio 5.15f
Sources
eMule 0.44b Pawcio 5.15f

Użytkownik Fatal@Error° edytował ten post 04 listopad 2005 - 13:44

0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   MENTOS1980 

• Osiołek
  • Ikona
  • Grupa Źrebak´
  • Postów 45
  • Rejestracja 13-listopad 04

Ikona postu  Napisano 07 grudzień 2004 - 18:48

wedlug mnie zaje....isty modzik smigam na nim od 28 listopada i bardzo ladnie wszystko idzie na moim necie gdzie mam 12KB/s DL osiaga predkosci nawet do 14KB/s polecam:) :OK:
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   jacq 

• Nowicjusz
  • Ikona
  • Grupa Źrebak´
  • Postów 1
  • Rejestracja 28-grudzień 04

Napisano 01 styczeń 2005 - 13:27

Ten Mod jest po prostu genialny. Jestem posiadaczem pakietu Multimedia 160. Do tej pory używałem Emule**** i maksymany download wynosił 17.3 kB/s. Od 29 grudnia używam Pawcio 5.15f i mam download 27-29 kB/s. Różnica jest kolosalna jak na tego typu łącze (160:8=20).

Użytkownik wylam° edytował ten post 16 styczeń 2005 - 12:08

0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   CMS 

• Mały Osiołek
  • Ikona
  • Grupa Źrebak´
  • Postów 16
  • Rejestracja 14-listopad 04

Napisano 04 styczeń 2005 - 17:42

jak to zrbic zeby tego moda uruchomic ?? mi sie czesto zdarze ze mam 28-29kb ale mam lacze 256/128 wiec nie wiem czy to duzo mi pomoze

---

256/8 = 32KB/s czyli jak Ty wyciagasz 28-29 (z 32 mozliwych) to chyba nie tak zle wg. mnie
kknd

Użytkownik kknd edytował ten post 08 styczeń 2005 - 00:24

0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   zbig71 

• Osiołek
  • Ikona
  • Grupa Źrebak´
  • Postów 26
  • Rejestracja 15-styczeń 05

Napisano 16 styczeń 2005 - 15:15

sory że się wtrącam
też mam MM 256/256 i więcej niż 29.5 chyba nieda rady.
ale doszedłem do wniosku że często w MM coś kombinują , bo czsami w nocy osiołki zasypiają.
sądziłem że może restartują serwer ,ale chyba nie .
a co do moda to sprubujcie dokleić jeszcze LSD.
ja się w tym poprostu zakochałem! :OK:
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   kknd 

• Zaawansowany Osiołek
  • Ikona
  • Grupa Źrebak´
  • Postów 57
  • Rejestracja 29-grudzień 04

Napisano 16 styczeń 2005 - 16:58

29.5KB/s na 32 mozliwe to bardzo duzo, emule ma duzy nazut pytan o zrodla (szukanie zrodel, odpowiadanie na inne odpowiedzi, utrzymywanie miejsca w kolejce, KAD)

Wszystko jest w statystykach np u mnie na sciagniete 223,16GB jest;

Narzut całkowity (Sesji): 2.29 GB
Narzut próźb o pliki (Sesji): 855.51 MB
Narzut wymiany źródeł (Sesji): 545.92 MB
Narzut serwera (Sesji): 13.64 MB
Narzut Kad (Pakietów): 144.42 MB (2.25M)
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   c0y0te 

• Ambitny Osioł
  • Ikona
  • Grupa Osiołek
  • Postów 102
  • Rejestracja 19-wrzesień 04

Napisano 30 marzec 2005 - 11:58

Linczory nie działają :(
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   2002JSQ 

• oGame.pl
  • Ikona
  • Grupa Źrebak´
  • Postów 403
  • Rejestracja 11-luty 05

Napisano 21 kwiecień 2005 - 00:33

Podaje nowy link:
http://prdownloads.s...15.rar?download

Dzis zmienilem iONiX 4.1 na tego wlasnie moda.
Ciagnie bardzo dobrze, tak jak iONiX i Plus.

Mam wrazenie, ze kazdy dziala mi tak samo.
Dodam, ze nie przezucalem zadnych plikow ze starego moda, wiec kredyty na nowo.

Moze liczy sie ilosc pobieran (30+) oraz liczba udostepnionych danych (260GB+) :??:
0

#9 Guest_Fatal@Error°_*

• Grupa Guests

Napisano 21 kwiecień 2005 - 01:26

Pawcio jak do tej pory zdeklasował wszytkie mody jakie sprawdzalem, nawet plusa przynajmniej u mnie, poprostu musze mu oddać cześć :błagam: :błagam: :błagam: :błagam:

pozdrwiam
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   xneon 

• zabij mnie glino
  • Ikona
  • Grupa Osiołek
  • Postów 100
  • Rejestracja 16-marzec 05

Napisano 21 kwiecień 2005 - 04:45

Szok! Używam go od stycznia, w lutym była awaria. Wczoraj admin zresetował moje porty na serwerze i idzie mi 45-65 w godzinach z najmniejszym limitem P2P. W sieci 1Mbit czyli 128 kB/s to chyba najlepszy wynik.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   ChomiQ 

• Nowicjusz
  • Ikona
  • Grupa Źrebak´
  • Postów 4
  • Rejestracja 16-lipiec 05

Napisano 17 lipiec 2005 - 11:56

Po jakim czasie sie on rozkreca i nabiera swojej mocy :??: Gdyz odnosze wrazenie, ze dosyc dlugo zbiera informacje o zrodlach i jak na razie idzie bardzo skromnie to sciaganie.

///F@E to zalerzy od łącza
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   kmd 

• Nowicjusz
  • Ikona
  • Grupa Źrebak´
  • Postów 1
  • Rejestracja 21-październik 05

Napisano 21 październik 2005 - 17:19

Co moge zrobić, jeżeli mam eMula 0.46c , ściąga mi się kilka plików, których nie chcę stracić, a chce przyspieszyć tym modem Pawcio??? proszę o szybką odpowiedź. THX
0

#13 Guest_ea66_*

• Grupa Guests

Napisano 21 październik 2005 - 18:14

Poprostu wywalasz 0.46c zostawiając foldery 'Temp' i 'Icoming' a na jego miejsce wrzucasz pawcia, w preferecjach wsakrzesz te foldery a pliki zostaną zaimportowane.
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   bercio 

• Mały Osiołek
  • Ikona
  • Grupa Źrebak´
  • Postów 12
  • Rejestracja 08-czerwiec 05

Napisano 06 listopad 2005 - 20:17

Proszę o pomoc :!!: :!!: :!!: Mam pawcia ściąga się gites ale po godzinie dwóch rozłącza mi kad. Kiedy znowu go połączę ręcznie to jest tak samo jak wcześniej opisałem :pomoc: :pomoc:
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   w a x 

• STOP obłudzie!
  • Ikona
  • Grupa Osiołek
  • Postów 2979
  • Rejestracja 05-grudzień 05

Napisano 07 grudzień 2005 - 13:31

Witam!

Użytkownik MENTOS1980 dnia 7.12.2004 - 19:48 napisał

wedlug mnie zaje....isty  modzik smigam na nim od 28 listopada i bardzo ladnie wszystko idzie na moim necie gdzie mam 12KB/s DL  osiaga predkosci nawet do 14KB/s  polecam:) :OK:
[snapback]12472[/snapback]

Użytkownik jacq dnia 1.01.2005 - 14:27 napisał

Ten Mod jest po prostu genialny. Jestem posiadaczem pakietu Multimedia 160. Do tej pory używałem Emule**** i maksymany download wynosił 17.3 kB/s.  Od 29 grudnia  używam Pawcio 5.15f i mam download 27-29 kB/s. Różnica jest kolosalna jak na tego typu łącze (160:8=20).
[snapback]13149[/snapback]

Użytkownik xneon dnia 21.04.2005 - 05:45 napisał

Szok! Używam go od stycznia, w lutym była awaria. Wczoraj admin zresetował moje porty na serwerze i idzie mi 45-65 w godzinach z najmniejszym limitem P2P. W sieci 1Mbit czyli 128 kB/s to chyba najlepszy wynik.
[snapback]17409[/snapback]

Odpowiedzcie mi na jedną rzecz... Większość osób z tego topicu opisuje znaczący przyrost DL po zainstalowaniu moda Pawcia... (Fakt, iż mod preferuje moda pomijam tylko z tej przyczyny, gdyż nie potrafię ustalić ile procent użyszkodników sieci "pracuje" na modach a ilu nie)
Z drugiej strony w kilku innych topicach na tym forum, spotkać się można z wypowiedziami typu: "moje eMule 0.46c słabo ssie, mam DL tylko 14 KB/s na łączu 512Kb...".
W mojej sieci jest na chwilę obecną 15 komputerów, a w związku z tym, że sieć tworzą osoby w większości trzydziestoparoletnie więc każdy użyszkodnik eMule ma prawo do transferu 512/128 (bo tych z kolei można policzyć na palcach jednej ręki) i z tego co wiem z raportów oraz tego co sami mówią, ich prędkości DL chwilami dobijają do owej granicy 512 Kb/s. Chcaiałbym też zaznaczyć, że wszyscy używają wersji standard - 0.46c. W związku z powyższym nasuwają mi się bardzo dziwne wnioski i pytania...
- czy my po prostu mamy szczęście do wysokich DL, mając uruchomione oficjalne wersje?,
- a może inni użyszkodnicy za bardzo w ustawieniach mułków grzebią, nie dają im się rozpędzić, może zciągają jakieś pliki których jest bardzo mało w sieci - np. najnowszy album wietnamskiej formacji rockowej kuaj-hao-ła... ;)
- a może admini sieciowi po prostu dokręcają im śrubkę, lub dzielą sprawiedliwie łącze w stosunku my 50, oni po 10% DL (bo użyszkodnicy sieciowi nadto używają portów 4662, 4672 i wypadałoby im trochę chlastnąć ruch sieciowy na tych portach - w przypadku użytkowników sieci)...
...bo w te nasze szczęście, to nie bardzo chce mi się wierzyć...

Chciałbym również z całą stanowczością podkreślić, iż nie jestem przeciwnikiem modów czy fanem oficjalnych wersji... Może po prostu diabeł siedzi w innych szczegółach?

Żeby nie być gołosłownym, po około 60 minutach od uruchomienia: eMule i netmeter

Użytkownik ea66 dnia 21.10.2005 - 19:14 napisał

Poprostu wywalasz 0.46c zostawiając foldery 'Temp' i 'Icoming' a na jego miejsce wrzucasz pawcia, w preferecjach wsakrzesz te foldery a pliki zostaną zaimportowane.
[snapback]26903[/snapback]

ea66: Wiesz... standardowy eMulec sam wskrzesza te foldery na podstawie bardzo istotnych informacji zawartych w katalogu Config - ale Ty przecież piszesz o Pawciu, który tego pewnie nie robi lub dane zawarte w katalogu Config są niekompatybilne z Pawciem... No i oczywiście przepraszam, że piszę o tym po raz tysiącpierwszy... ;) :respekt:

pozdrowienia

Thanks to ImageShack for Free Image Hosting

PS. Nie wiedzieć pewnych rzeczy, to moje konstytucyjne prawo...
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   wert 

• pojechany linuxowiec
  • Ikona
  • Grupa Osiołek
  • Postów 1021
  • Rejestracja 27-październik 04

Napisano 07 grudzień 2005 - 14:13

Użytkownik waxsoft team dnia 7.12.2005 - 14:31 napisał

Odpowiedzcie mi na jedną rzecz... Większość osób z tego topicu opisuje znaczący przyrost DL po zainstalowaniu moda Pawcia... (Fakt, iż mod preferuje moda pomijam tylko z tej przyczyny, gdyż nie potrafię ustalić ile procent użyszkodników sieci "pracuje" na modach a ilu nie)

chwilami dobijają do owej granicy 512 Kb/s. Chcaiałbym też zaznaczyć, że wszyscy używają wersji standard - 0.46c. W związku z powyższym nasuwają mi się bardzo dziwne wnioski i pytania...
- czy my po prostu mamy szczęście do wysokich DL, mając uruchomione oficjalne wersje?,

- a może inni użyszkodnicy za bardzo w ustawieniach mułków grzebią, nie dają im się rozpędzić, może zciągają jakieś pliki których jest bardzo mało w sieci

- a może admini sieciowi po prostu dokręcają im śrubkę, lub dzielą sprawiedliwie łącze w stosunku my 50, oni po 10% DL

Chciałbym również z całą stanowczością podkreślić, iż nie jestem przeciwnikiem modów czy fanem oficjalnych wersji... Może po prostu diabeł siedzi w innych szczegółach?

Żeby nie być gołosłownym, po około 60 minutach od uruchomienia: eMule i netmeter

ea66: Wiesz... standardowy eMulec sam wskrzesza te foldery na podstawie bardzo istotnych informacji zawartych w katalogu Config - ale Ty przecież piszesz o Pawciu, który tego pewnie nie robi lub dane zawarte w katalogu Config są niekompatybilne z Pawciem... No i oczywiście przepraszam, że piszę o tym po raz tysiącpierwszy... ;) :

1.No gdybys mógł tak ustalić kto na czym jedzie,to ja bym sie zapytał wtedy-z jakiej ty organizacji jesteś? :PP
2.Czy to mod czy wersja oficial dla zasysania nie ma to raczej nic wspólnego,czasami tylko na tym kompie lepiej smiga oficjalka,na tym Pawcio a tam Ionix.I to jest dziwne.
3.Grzebią,grzebią,a jak spytasz to - nic nie ruszłem!!,miesiąc temu działał a teraz nic!!choć nie grzebałem.
Inny powód to wyrywni userzy,jak tylko zobaczą nowszą wersje to od razu przesiadają się,choc poprzednia ssała dobrze.
4.Admini,są tacy i owacy.Tu indywidualny problem kazdego.
5.Wróg modów?możesz być,bylebys udostepniał userom na modach to będzie git.A zresztą jaki masz wybór :)
6.No nie wiem jakie masz transfery,ale w statystykach masz troszkę mniej niż wyższa granica na netmeter,ale tu nie o to chodzi.Z tym wietnamskim rockiem to wcale nie takie głupie.Problem lezy w tym ze kazdy zasysajac pliczek z 2 źródełkami chciałby zasysac jak na pliku z 300 i do tego popularnymi,a tak raczej sie nie da.
7.@eaa66 chyba chodziło o to ze Temp i Incoming masz po zmianie pełny,a ty mówisz o defaultowych folderach.Mod też tak ma.Tyle że przesiadajac sie wskazujesz sobie te pełne i jedziesz dalej.Chyba o to biega co @ea66

Pozdro :lol2:

Edit.Co do tych folderów,mialem hoho tyle modów na kompie i powiem ci że żaden nie przypisał sobie folderow starych(ścieżki do nich) ale jak ty takowego znasz to tez dobrze.

Użytkownik wert edytował ten post 07 grudzień 2005 - 14:21

0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   SADOCH 

• Ziomek
  • Ikona
  • Grupa Osiołek
  • Postów 606
  • Rejestracja 02-październik 05

Napisano 11 styczeń 2006 - 23:41

A ja mam takie pyatnie??
JAk mam go skonfigurowac i czy na kabłowce będzie dobrze śmigał?? Bo ostanio jak juz pisałem mam problem z emule!!!
Teraz mam morpha ale chciałbym nie tyle szybciej pobierac bo to co tera mam mi wystarzcy ale chaciłbym wysyłąc tak jak dawbiej do pięciu klientóe z prędkościa 2,5 kB/s i wysyłac im część 9 megowe a nie jak teraz morpem 12 klientów pedkość 700 b/s i częśc po 1 mega!! Czy ten mod mi w tym pomoze???
Prosze o odpowiedz!!!!
0

#18 Guest_Fatal@Error°_*

• Grupa Guests

Napisano 12 styczeń 2006 - 00:00

Lugdunum juz po mału pluja na pawcia, poszukaj sobie jakiegos, jest tego od groma. NIewiem czy jest chociaz jedna osoba na tym forum co przetestowała tyle modów ile przetestował @wert to co pisze wyzej ma sens i wynika z wiedzy :D

pozdro
0

Strona 1 z 1