Witam!
Użytkownik MENTOS1980 dnia 7.12.2004 - 19:48 napisał
wedlug mnie zaje....isty modzik smigam na nim od 28 listopada i bardzo ladnie wszystko idzie na moim necie gdzie mam 12KB/s DL osiaga predkosci nawet do 14KB/s polecam:)
[snapback]12472[/snapback]
Użytkownik jacq dnia 1.01.2005 - 14:27 napisał
Ten Mod jest po prostu genialny. Jestem posiadaczem pakietu Multimedia 160. Do tej pory używałem Emule
**** i maksymany download wynosił 17.3 kB/s. Od 29 grudnia używam Pawcio 5.15f i mam download 27-29 kB/s. Różnica jest kolosalna jak na tego typu łącze (160:8=20).
[snapback]13149[/snapback]
Użytkownik xneon dnia 21.04.2005 - 05:45 napisał
Szok! Używam go od stycznia, w lutym była awaria. Wczoraj admin zresetował moje porty na serwerze i idzie mi 45-65 w godzinach z najmniejszym limitem P2P. W sieci 1Mbit czyli 128 kB/s to chyba najlepszy wynik.
[snapback]17409[/snapback]
Odpowiedzcie mi na jedną rzecz... Większość osób z tego topicu opisuje znaczący przyrost DL po zainstalowaniu moda Pawcia... (Fakt, iż mod preferuje moda pomijam tylko z tej przyczyny, gdyż nie potrafię ustalić ile procent użyszkodników sieci "pracuje" na modach a ilu nie)
Z drugiej strony w kilku innych topicach na tym forum, spotkać się można z wypowiedziami typu: "moje eMule 0.46c słabo ssie, mam DL tylko 14 KB/s na łączu 512Kb...".
W mojej sieci jest na chwilę obecną 15 komputerów, a w związku z tym, że sieć tworzą osoby w większości trzydziestoparoletnie więc każdy użyszkodnik eMule ma prawo do transferu 512/128 (bo tych z kolei można policzyć na palcach jednej ręki) i z tego co wiem z raportów oraz tego co sami mówią, ich prędkości DL chwilami dobijają do owej granicy 512 Kb/s. Chcaiałbym też zaznaczyć, że wszyscy używają wersji standard - 0.46c. W związku z powyższym nasuwają mi się bardzo dziwne wnioski i pytania...
- czy my po prostu mamy szczęście do wysokich DL, mając uruchomione oficjalne wersje?,
- a może inni użyszkodnicy za bardzo w ustawieniach mułków grzebią, nie dają im się rozpędzić, może zciągają jakieś pliki których jest bardzo mało w sieci - np. najnowszy album wietnamskiej formacji rockowej kuaj-hao-ła...
- a może admini sieciowi po prostu dokręcają im śrubkę, lub dzielą sprawiedliwie łącze w stosunku my 50, oni po 10% DL (bo użyszkodnicy sieciowi nadto używają portów 4662, 4672 i wypadałoby im trochę chlastnąć ruch sieciowy na tych portach - w przypadku użytkowników sieci)...
...bo w te nasze szczęście, to nie bardzo chce mi się wierzyć...
Chciałbym również z całą stanowczością podkreślić, iż nie jestem przeciwnikiem modów czy fanem oficjalnych wersji... Może po prostu diabeł siedzi w innych szczegółach?
Żeby nie być gołosłownym, po około 60 minutach od uruchomienia:
eMule i
netmeter
Użytkownik ea66 dnia 21.10.2005 - 19:14 napisał
Poprostu wywalasz 0.46c zostawiając foldery 'Temp' i 'Icoming' a na jego miejsce wrzucasz pawcia, w preferecjach wsakrzesz te foldery a pliki zostaną zaimportowane.
[snapback]26903[/snapback]
ea66: Wiesz... standardowy eMulec sam wskrzesza te foldery na podstawie bardzo istotnych informacji zawartych w katalogu Config - ale Ty przecież piszesz o Pawciu, który tego pewnie nie robi lub dane zawarte w katalogu Config są niekompatybilne z Pawciem... No i oczywiście przepraszam, że piszę o tym po raz tysiącpierwszy...
pozdrowienia
Thanks to ImageShack for
Free Image Hosting
PS. Nie wiedzieć pewnych rzeczy, to moje konstytucyjne prawo...