Polskie Forum eMule: eMule 0.44b Pawcio 5.15f - Polskie Forum eMule

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

eMule 0.44b Pawcio 5.15f

Napisano 07 December 2004 - 17:57 PM (#1) Guest_wylam°_*

• Grupa Guests

eMule 0.44b Pawcio 5.15f

Changelog:

[UPDATED] Update to WebCache 1.2f version 
[FIXED] 0-sources for files that were compliting and corrupted chunk was found (thanks to zuppenduster 
[CHANGE] AutoHL file extenstion from .sivka to .ahl (thanks to stormit) 
[ADDED] Reconnect to Kademlia on connection reconnect 
[ADDED] Italian (by FrankyFive) and Spain (by impresor) translations

Binaries
eMule 0.44b Pawcio 5.15f
Sources
eMule 0.44b Pawcio 5.15f

Użytkownik Fatal@Error° edytował ten post 04 November 2005 - 13:44 PM

0

Napisano 07 December 2004 - 18:48 PM (#2) Użytkownik nie jest zalogowany   MENTOS1980 

• Osiołek
  • Grupa Źrebak´
  • Postów 25
  • Rejestracja 13-November 04

Ikona posta 

wedlug mnie zaje....isty modzik smigam na nim od 28 listopada i bardzo ladnie wszystko idzie na moim necie gdzie mam 12KB/s DL osiaga predkosci nawet do 14KB/s polecam:) :OK:
0

Napisano 01 January 2005 - 13:27 PM (#3) Użytkownik nie jest zalogowany   jacq 

• Nowicjusz
  • Grupa Źrebak´
  • Postów 1
  • Rejestracja 28-December 04

Ten Mod jest po prostu genialny. Jestem posiadaczem pakietu Multimedia 160. Do tej pory używałem Emule**** i maksymany download wynosił 17.3 kB/s. Od 29 grudnia używam Pawcio 5.15f i mam download 27-29 kB/s. Różnica jest kolosalna jak na tego typu łącze (160:8=20).

Użytkownik wylam° edytował ten post 16 January 2005 - 12:08 PM

0

Napisano 04 January 2005 - 17:42 PM (#4) Użytkownik nie jest zalogowany   CMS 

• Mały Osiołek
  • Grupa Źrebak´
  • Postów 10
  • Rejestracja 14-November 04

jak to zrbic zeby tego moda uruchomic ?? mi sie czesto zdarze ze mam 28-29kb ale mam lacze 256/128 wiec nie wiem czy to duzo mi pomoze

---

256/8 = 32KB/s czyli jak Ty wyciagasz 28-29 (z 32 mozliwych) to chyba nie tak zle wg. mnie
kknd

Użytkownik kknd edytował ten post 08 January 2005 - 00:24 AM

0

Napisano 16 January 2005 - 15:15 PM (#5) Użytkownik nie jest zalogowany   zbig71 

• Osiołek
  • Grupa Źrebak´
  • Postów 25
  • Rejestracja 15-January 05

sory że się wtrącam
też mam MM 256/256 i więcej niż 29.5 chyba nieda rady.
ale doszedłem do wniosku że często w MM coś kombinują , bo czsami w nocy osiołki zasypiają.
sądziłem że może restartują serwer ,ale chyba nie .
a co do moda to sprubujcie dokleić jeszcze LSD.
ja się w tym poprostu zakochałem! :OK:
0

Napisano 16 January 2005 - 16:58 PM (#6) Użytkownik nie jest zalogowany   kknd 

• Osiołek
  • Grupa Źrebak´
  • Postów 45
  • Rejestracja 29-December 04

29.5KB/s na 32 mozliwe to bardzo duzo, emule ma duzy nazut pytan o zrodla (szukanie zrodel, odpowiadanie na inne odpowiedzi, utrzymywanie miejsca w kolejce, KAD)

Wszystko jest w statystykach np u mnie na sciagniete 223,16GB jest;

Narzut całkowity (Sesji): 2.29 GB
Narzut próźb o pliki (Sesji): 855.51 MB
Narzut wymiany źródeł (Sesji): 545.92 MB
Narzut serwera (Sesji): 13.64 MB
Narzut Kad (Pakietów): 144.42 MB (2.25M)
0

Napisano 30 March 2005 - 11:58 AM (#7) Użytkownik nie jest zalogowany   c0y0te 

• Zaawansowany Osiołek
  • Grupa Osiołek
  • Postów 71
  • Rejestracja 19-September 04

Linczory nie działają :(
0

Napisano 21 April 2005 - 00:33 AM (#8) Użytkownik nie jest zalogowany   2002JSQ 

• oGame.pl
  • Grupa Źrebak´
  • Postów 296
  • Rejestracja 11-February 05

Podaje nowy link:
http://prdownloads.sourceforge.net/emulepa...15.rar?download

Dzis zmienilem iONiX 4.1 na tego wlasnie moda.
Ciagnie bardzo dobrze, tak jak iONiX i Plus.

Mam wrazenie, ze kazdy dziala mi tak samo.
Dodam, ze nie przezucalem zadnych plikow ze starego moda, wiec kredyty na nowo.

Moze liczy sie ilosc pobieran (30+) oraz liczba udostepnionych danych (260GB+) :??:
0

Napisano 21 April 2005 - 01:26 AM (#9) Guest_Fatal@Error°_*

• Grupa Guests

Pawcio jak do tej pory zdeklasował wszytkie mody jakie sprawdzalem, nawet plusa przynajmniej u mnie, poprostu musze mu oddać cześć :błagam: :błagam: :błagam: :błagam:

pozdrwiam
0

Napisano 21 April 2005 - 04:45 AM (#10) Użytkownik nie jest zalogowany   xneon 

• zabij mnie glino
  • Grupa Osiołek
  • Postów 97
  • Rejestracja 16-March 05

Szok! Używam go od stycznia, w lutym była awaria. Wczoraj admin zresetował moje porty na serwerze i idzie mi 45-65 w godzinach z najmniejszym limitem P2P. W sieci 1Mbit czyli 128 kB/s to chyba najlepszy wynik.
0

Napisano 17 July 2005 - 11:56 AM (#11) Użytkownik nie jest zalogowany   ChomiQ 

• Nowicjusz
  • Grupa Źrebak´
  • Postów 4
  • Rejestracja 16-July 05

Po jakim czasie sie on rozkreca i nabiera swojej mocy :??: Gdyz odnosze wrazenie, ze dosyc dlugo zbiera informacje o zrodlach i jak na razie idzie bardzo skromnie to sciaganie.

///F@E to zalerzy od łącza
0

Napisano 21 October 2005 - 17:19 PM (#12) Użytkownik nie jest zalogowany   kmd 

• Nowicjusz
  • Grupa Źrebak´
  • Postów 1
  • Rejestracja 21-October 05

Co moge zrobić, jeżeli mam eMula 0.46c , ściąga mi się kilka plików, których nie chcę stracić, a chce przyspieszyć tym modem Pawcio??? proszę o szybką odpowiedź. THX
0

Napisano 21 October 2005 - 18:14 PM (#13) Guest_ea66_*

• Grupa Guests

Poprostu wywalasz 0.46c zostawiając foldery 'Temp' i 'Icoming' a na jego miejsce wrzucasz pawcia, w preferecjach wsakrzesz te foldery a pliki zostaną zaimportowane.
0

Napisano 06 November 2005 - 20:17 PM (#14) Użytkownik nie jest zalogowany   bercio 

• Mały Osiołek
  • Grupa Źrebak´
  • Postów 12
  • Rejestracja 08-June 05

Proszę o pomoc :!!: :!!: :!!: Mam pawcia ściąga się gites ale po godzinie dwóch rozłącza mi kad. Kiedy znowu go połączę ręcznie to jest tak samo jak wcześniej opisałem :pomoc: :pomoc:
0

Napisano 07 December 2005 - 13:31 PM (#15) Użytkownik nie jest zalogowany   w a x 

• STOP obłudzie!
  • Grupa Osiołek
  • Postów 2753
  • Rejestracja 05-December 05

Witam!

Użytkownik MENTOS1980 dnia 7.12.2004 - 19:48 napisał

wedlug mnie zaje....isty  modzik smigam na nim od 28 listopada i bardzo ladnie wszystko idzie na moim necie gdzie mam 12KB/s DL  osiaga predkosci nawet do 14KB/s  polecam:) :OK:
[snapback]12472[/snapback]

Użytkownik jacq dnia 1.01.2005 - 14:27 napisał

Ten Mod jest po prostu genialny. Jestem posiadaczem pakietu Multimedia 160. Do tej pory używałem Emule**** i maksymany download wynosił 17.3 kB/s.  Od 29 grudnia  używam Pawcio 5.15f i mam download 27-29 kB/s. Różnica jest kolosalna jak na tego typu łącze (160:8=20).
[snapback]13149[/snapback]

Użytkownik xneon dnia 21.04.2005 - 05:45 napisał

Szok! Używam go od stycznia, w lutym była awaria. Wczoraj admin zresetował moje porty na serwerze i idzie mi 45-65 w godzinach z najmniejszym limitem P2P. W sieci 1Mbit czyli 128 kB/s to chyba najlepszy wynik.
[snapback]17409[/snapback]

Odpowiedzcie mi na jedną rzecz... Większość osób z tego topicu opisuje znaczący przyrost DL po zainstalowaniu moda Pawcia... (Fakt, iż mod preferuje moda pomijam tylko z tej przyczyny, gdyż nie potrafię ustalić ile procent użyszkodników sieci "pracuje" na modach a ilu nie)
Z drugiej strony w kilku innych topicach na tym forum, spotkać się można z wypowiedziami typu: "moje eMule 0.46c słabo ssie, mam DL tylko 14 KB/s na łączu 512Kb...".
W mojej sieci jest na chwilę obecną 15 komputerów, a w związku z tym, że sieć tworzą osoby w większości trzydziestoparoletnie więc każdy użyszkodnik eMule ma prawo do transferu 512/128 (bo tych z kolei można policzyć na palcach jednej ręki) i z tego co wiem z raportów oraz tego co sami mówią, ich prędkości DL chwilami dobijają do owej granicy 512 Kb/s. Chcaiałbym też zaznaczyć, że wszyscy używają wersji standard - 0.46c. W związku z powyższym nasuwają mi się bardzo dziwne wnioski i pytania...
- czy my po prostu mamy szczęście do wysokich DL, mając uruchomione oficjalne wersje?,
- a może inni użyszkodnicy za bardzo w ustawieniach mułków grzebią, nie dają im się rozpędzić, może zciągają jakieś pliki których jest bardzo mało w sieci - np. najnowszy album wietnamskiej formacji rockowej kuaj-hao-ła... ;)
- a może admini sieciowi po prostu dokręcają im śrubkę, lub dzielą sprawiedliwie łącze w stosunku my 50, oni po 10% DL (bo użyszkodnicy sieciowi nadto używają portów 4662, 4672 i wypadałoby im trochę chlastnąć ruch sieciowy na tych portach - w przypadku użytkowników sieci)...
...bo w te nasze szczęście, to nie bardzo chce mi się wierzyć...

Chciałbym również z całą stanowczością podkreślić, iż nie jestem przeciwnikiem modów czy fanem oficjalnych wersji... Może po prostu diabeł siedzi w innych szczegółach?

Żeby nie być gołosłownym, po około 60 minutach od uruchomienia: eMule i netmeter

Użytkownik ea66 dnia 21.10.2005 - 19:14 napisał

Poprostu wywalasz 0.46c zostawiając foldery 'Temp' i 'Icoming' a na jego miejsce wrzucasz pawcia, w preferecjach wsakrzesz te foldery a pliki zostaną zaimportowane.
[snapback]26903[/snapback]

ea66: Wiesz... standardowy eMulec sam wskrzesza te foldery na podstawie bardzo istotnych informacji zawartych w katalogu Config - ale Ty przecież piszesz o Pawciu, który tego pewnie nie robi lub dane zawarte w katalogu Config są niekompatybilne z Pawciem... No i oczywiście przepraszam, że piszę o tym po raz tysiącpierwszy... ;) :respekt:

pozdrowienia

Thanks to ImageShack for Free Image Hosting

PS. Nie wiedzieć pewnych rzeczy, to moje konstytucyjne prawo...
0

Napisano 07 December 2005 - 14:13 PM (#16) Użytkownik nie jest zalogowany   wert 

• pojechany linuxowiec
  • Grupa Osiołek
  • Postów 875
  • Rejestracja 27-October 04

Użytkownik waxsoft team dnia 7.12.2005 - 14:31 napisał

Odpowiedzcie mi na jedną rzecz... Większość osób z tego topicu opisuje znaczący przyrost DL po zainstalowaniu moda Pawcia... (Fakt, iż mod preferuje moda pomijam tylko z tej przyczyny, gdyż nie potrafię ustalić ile procent użyszkodników sieci "pracuje" na modach a ilu nie)

chwilami dobijają do owej granicy 512 Kb/s. Chcaiałbym też zaznaczyć, że wszyscy używają wersji standard - 0.46c. W związku z powyższym nasuwają mi się bardzo dziwne wnioski i pytania...
- czy my po prostu mamy szczęście do wysokich DL, mając uruchomione oficjalne wersje?,

- a może inni użyszkodnicy za bardzo w ustawieniach mułków grzebią, nie dają im się rozpędzić, może zciągają jakieś pliki których jest bardzo mało w sieci

- a może admini sieciowi po prostu dokręcają im śrubkę, lub dzielą sprawiedliwie łącze w stosunku my 50, oni po 10% DL

Chciałbym również z całą stanowczością podkreślić, iż nie jestem przeciwnikiem modów czy fanem oficjalnych wersji... Może po prostu diabeł siedzi w innych szczegółach?

Żeby nie być gołosłownym, po około 60 minutach od uruchomienia: eMule i netmeter

ea66: Wiesz... standardowy eMulec sam wskrzesza te foldery na podstawie bardzo istotnych informacji zawartych w katalogu Config - ale Ty przecież piszesz o Pawciu, który tego pewnie nie robi lub dane zawarte w katalogu Config są niekompatybilne z Pawciem... No i oczywiście przepraszam, że piszę o tym po raz tysiącpierwszy... ;) :

1.No gdybys mógł tak ustalić kto na czym jedzie,to ja bym sie zapytał wtedy-z jakiej ty organizacji jesteś? :PP
2.Czy to mod czy wersja oficial dla zasysania nie ma to raczej nic wspólnego,czasami tylko na tym kompie lepiej smiga oficjalka,na tym Pawcio a tam Ionix.I to jest dziwne.
3.Grzebią,grzebią,a jak spytasz to - nic nie ruszłem!!,miesiąc temu działał a teraz nic!!choć nie grzebałem.
Inny powód to wyrywni userzy,jak tylko zobaczą nowszą wersje to od razu przesiadają się,choc poprzednia ssała dobrze.
4.Admini,są tacy i owacy.Tu indywidualny problem kazdego.
5.Wróg modów?możesz być,bylebys udostepniał userom na modach to będzie git.A zresztą jaki masz wybór :)
6.No nie wiem jakie masz transfery,ale w statystykach masz troszkę mniej niż wyższa granica na netmeter,ale tu nie o to chodzi.Z tym wietnamskim rockiem to wcale nie takie głupie.Problem lezy w tym ze kazdy zasysajac pliczek z 2 źródełkami chciałby zasysac jak na pliku z 300 i do tego popularnymi,a tak raczej sie nie da.
7.@eaa66 chyba chodziło o to ze Temp i Incoming masz po zmianie pełny,a ty mówisz o defaultowych folderach.Mod też tak ma.Tyle że przesiadajac sie wskazujesz sobie te pełne i jedziesz dalej.Chyba o to biega co @ea66

Pozdro :lol2:

Edit.Co do tych folderów,mialem hoho tyle modów na kompie i powiem ci że żaden nie przypisał sobie folderow starych(ścieżki do nich) ale jak ty takowego znasz to tez dobrze.

Użytkownik wert edytował ten post 07 December 2005 - 14:21 PM

0

Napisano 11 January 2006 - 23:41 PM (#17) Użytkownik nie jest zalogowany   SADOCH 

• Ziomek
  • Grupa Osiołek
  • Postów 546
  • Rejestracja 02-October 05

A ja mam takie pyatnie??
JAk mam go skonfigurowac i czy na kabłowce będzie dobrze śmigał?? Bo ostanio jak juz pisałem mam problem z emule!!!
Teraz mam morpha ale chciałbym nie tyle szybciej pobierac bo to co tera mam mi wystarzcy ale chaciłbym wysyłąc tak jak dawbiej do pięciu klientóe z prędkościa 2,5 kB/s i wysyłac im część 9 megowe a nie jak teraz morpem 12 klientów pedkość 700 b/s i częśc po 1 mega!! Czy ten mod mi w tym pomoze???
Prosze o odpowiedz!!!!
0

Napisano 12 January 2006 - 00:00 AM (#18) Guest_Fatal@Error°_*

• Grupa Guests

Lugdunum juz po mału pluja na pawcia, poszukaj sobie jakiegos, jest tego od groma. NIewiem czy jest chociaz jedna osoba na tym forum co przetestowała tyle modów ile przetestował @wert to co pisze wyzej ma sens i wynika z wiedzy :D

pozdro
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1